Odbojka, Sport

GŽOK Srem – sezona iznad očekivanja

Sremska Mitrovica – U veoma uspešnoj sezoni seniorke GŽOK Srem su četiri kola pre kraja obezbedile plasman u Super ligu Srbije. Mlađe takmičarske kategorije svojim rezultatima  pokazuju da je pred klubom sjajna budućnost.

Kada im je u sezoni 2018/19. izmakla titula prvaka i plasman u najviši nivo takmičenja za svega jedan set uprava, treneri i igračice GŽOK Srema su čvrsto rešili da im se takav peh ne dogodi ove godine.  Početak sezona 2019/20. odlično je pripremljen. U klub je došlo nekoliko veoma iskusnih igračica čije sposobnosti su sjajnim radom trenera Kapriša stavljene u funkciju ekipe. 

Odlično ukomponovan tim u kome se našlo dosta prostora za mlade nade Srema, ostvario je rezultat koji se  očekivao. Šesnaest odigranih utakmica i isto toliko pobeda od kojih čak četrnaest maksimalnim rezultatom 3:0. Ovakva nadmoć neke ekipe u prvoligaškom takmičenju nije zabeležena još od formiranja lige 2006. godine.

Takmičenje je na žalost prekinuto dva kola pre kraja zbog teških okolnosti izazvanih zdravstvenom pandemijom svetskih razmera i verovatno neće biti nastavljeno. Verujemo da to neće sprečiti Sremice da se u narednoj godini takmiče u Super ligi Srbije. Bio bi to treći plasman odnosno peta sezona u najvišem takmičenju odbojkaškog sporta u Srbiji što ovaj klub čini najuspešnijim kolektivnim sportom u istoriji Sremske Mitrovici. Srem je u najvišem nivou odbojkaških takmičenja učestvovao u periodu od 2000. do 2003. godine kada je zauzeo deveto, peto i četvrto mesto i ponovo u sezoni 2017/18. kada je bio deseti. Rukovodstvo Kluba veruje da će uz pomoć Grada Sremske Mitrovice i nekoliko sponzora uspeti da dostojno reprezentuju grad u ovom elitnom takmičenju. Odbojka je inače poznata kao sport malih i srednjih gradova pa su u ovoj sezoni najbolje rezultate postigle ekipe iz Obrenovca, Stare Pazove, Uba i Lajkovca.

Drugi tim u kome su igrale mlađe igračice koje su perspektiva kluba osvojio je veoma solidno drugo mesto u takmičenju Prve vojvođanske lige grupa Zapad.

Tabela Prve lige Srbije

Odlične rezultate postigle su i takmičarke mlađih kategorija. Juniorska ekipa je zauzela drugo mesto na prvenstvu Vojvodine i plasirala se za nastavak takmičenja. Pionirska ekipa Srema se u ovoj sezoni plasirala u četvrtfinale prvenstva Vojvodine (ali je takmičenje prekinuto). Uspešna je bila ekipa najmlađih Sremovih zvezdica koje su predvođene trenerom Nikolom Kapricom  u pretpionirskom prvenstu Vojvodine takođe pre prekida takmičenja pobedile sve protivnike.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929