Fudbal, Sport

Radnički pobedom osvaja važna tri boda

SREMSKA MITROVICA. FK „RADNIČKI” – FK „MAČVA” Šabac 1:0 /1:0/; Gledalaca: 150; Glavni sudija: Milenković Miroslav; Pomoćne sudije: Radoičić Nenad i Bogićević Goran; Četvrti sudija: Kovačević Igor; Delegat: Josipović Dragoslav

U 18. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Mačva”. Od samog starta vođena je velika borba. Utakmica je bila tvrda sa dosta prekida. Posle centaršuta sa leve strane terena i velike gužve u kaznenom prostoru, lopta je došla do Gajić Uroša koji je bio usamljen na drugoj stativi i poslao loptu u praznu mrežu gola gostiju za vođstvo Radničkog od 1:0 u 11. minutu meča. Samo nekoliko minuta kasnije Radnički je imao još jednu dobru priliku ali je lopta prohujala tik pored desne stative gola Mačve. Do kraja prvog dela igre gosti nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol domaćina pa se na odmor otišlo sa golom prednosti Radničkog.

U drugom poluvremenu nastavljena je tvrda igra koja se odvijala uglavnom na sredini terena. Sigurnom igrom, fudbaleri Radničkog nisu dozvolili Mačvi da stvori ozbiljnije šanse koje bi ugrozile njihov gol. Povratnik na klupi Radničkog Nikolić Dejan, vodio je svoju ekipu do pobede od 1:0 i osvajanju važna tri boda.

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su Petrović Đorđe i Mićić Lazar.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Abdullahi Sani i Novaković Martin.

„Jedna tvrda utakmica sa malim brojem šansi. Znali smo otprilike šta nas očekuje i na koji način će protivnik da igra. Primili smo gol iz jedne greške iz prekida. Posle toga smo imali dve, tri dobre situacije za postizanje gola, nismo imali sreće ili mirnoće u završnici”, izjavio je trener Mačve.

„U svakom slučaju, s ložio bi se sa kolegom. Prava prvenstvena utakmica bez neke lepote ali generalno mi smo takva ekipa ako ne igramo na neki način slično ovom danas nemamo šta da tražimo. Očekivali smo Mačvu koja posle dve pobede rasterećenije igra od nas. Mislim da smo na vreme dali gol, to je najbitnije. Nismo protivniku ostavili mnogo situacija da nas ugrozi. U svakom slučaju nama je danas najbitnija bila pobeda i čestitao bi mojim momcima na pobedi. Okrećemo se još dva kola da odradimo kako treba pa ćemo posle videti kako i šta dalje”, izjavio je novi-stari trener Radničkog Nikolić Dejan.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Cvetković Nemanja, Cvetković Srđan, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Ivić Lazar, Ivković Đorđe, Mićić Lazar, Miodragović Ilija, Petrović Đorđe, Prljević Marko, Stefanović Stefan. U igru su sa klupe ušli: Protić Radoš, Pađen Filip i Mitrović Stefan.

Trener: Nikolić Dejan

FK „Mačva”: Gočmanac Matija, Abdullahi Sani, Dimitrijević Stefan, Jevtić Marko, Marković Andrija, Mijailović Vladimir, Novaković Martin, Ristivojeević Igor, Savković Uroš, Ugiagbe Efe, Vraštanović Boško.

Trener: Kurtušić Ivan

„Radnički” trenutno zauzima 7. mesto na tabeli sa 25 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Užicu ekipi GFK „Sloboda”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042