Fudbal, Sport

Hajduk iz Divoša osvojio Kup Fudbalskog saveza Vojvodine

NOVI SAD. Radnički (Zr) – Hajduk (D) 1:2 (0:2) GAT arena. Gledalaca: 700. Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 8. Strelci: Nikolić u 90+3. za Radnički, Zolnajić u 3. i Nađ u 12. za Hajduk. Žuti kartoni: Vrbljanac, Topić (Radnički), Tojagić, Jurišić

Na debiju novog trenera, Zorana Grujića, Hajduk iz Divoša, u utakmici za trofej, savladao je visoko kotiranog srpskoligaša iz Zrenjanina rezultatom 2:1 (2:0) i nastaviće takmičenje u Kupu Srbije.

Radnički je krenuo iz minusa, najviše zahvaljujući iskusnom Lazaru Veselinoviću, koji je majstorski prebacio odbranu rivala, a Zolnajiću nije preostalo ništa drugo, da ispred Đekića stavi tačku – 0:1. Igrao se 12. minut, Nađ je duplirao prednost Divošana, skrenuvši loptu u mrežu posle dodavanja Zolnajića.

Očekivalo se da Zrenjanici u drugom poluvremenu pojačaju ritam i iskoriste svoju mladost, međutim Divošani su odbili sve nalete i bili bolji rival i u nastavku. U trećem minutu sudijske nadoknade, rezervista Luka Nikolić ublažio je poraz, udarcem glavom nakom pokušaja Mitrovića.

Pobedniku, Hajduku iz Divoša, prelazni pehar i ček na 100.000 dinara uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine, Miodrag Cvijić. Zrenjaninski Radnički, kao poraženi finalista, od strane Miodraga Radakovića, komesara za takmičenje dobio je nagradu od 50.000 dinara.

Branko Pavlović, predsednik Sudijske organizacije FS Vojvodine za odlično odrađen posao, predao je plakete sudijama: glavnom arbitru Novaku Simoviću, pomoćnicima Šutuloviću i Peranoviću i četvrtom sudiji Gnjatoviću, dok je delegatu Ozrenu Dukiću, za svoj doprinos, plaketu uručia Marina Kitanović-Slijepčević, članica UO Mladosti GAT, prvoligaša na čijem stadionu je i odigran meč za trofej.

Danas je Hajduk je položio „popravni ispit“ u finalu kupa Vojvodine i iz drugog pokušaja stigao do najvećeg uspeha u istoriji dugoj 98 godina. Pre dve godine na istom stadionu poražen je minimalnim rezultatom 1:0 od RFK Novi Sad.

Radnički (Zr): Đekić, Pelemiš, Topić, Vrbljanac (od 68. Nikolić), Radić (od 46. Milanović), Stevanović (od 76. Janjatović), Mitrović, Kovačević, Provči (od 88. Arsić), Borisavljević, Stepančev (od 68. Gardinovački)

Hajduk (D): Tojagić, Tomac, Zolnajić, Jelić, Jević, Cvijić (od 75. Herceg), Nađ (od 84. Živković), Veselinović (od 73. Uglješić), Jurišić (od 84. Bajunović), Zeljković, Kudrić (od 64. Trebovac)

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218