Fudbal, Sport

Radnički zasluženo slavio novu pobedu i tri boda

SREMSKA MITROVICA: FK „RADNIČKI – RFK „GRAFIČAR Beograd 2:1 /0:0/; Gledalaca 300; Glavni sudija: Đokić Stefan; Pomoćne sudije: Tošić Miloš i Mitić Miloš; Četvrti sudija: Gnjatović Marko; Delegat: Nikolić Nenad

U 10. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički“ i gostujuća ekipa RFK „Grafičar“. U prvom delu igre nije bilo ozbiljnijih šansi za pogodak pa se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu usledila je mnogo zanimljivija utakmica sa velikim brojem šansi. Prvi su se radovali domaći fudbaleri kada je u 57. minutu susreta posle jedne uigrane akcije, rezervista Ivković Đorđe sjajno uposlio Gajić Uroša koji je izašao sam ispred golmana gostiju i poslao loptu u mrežu za vođstvo Radničkog od 1:0. Asistent kod prvog gola Ivković Đorđe dobio je odličnu loptu od strelca prvog gola Gajić Uroša, izašao ispred golmana Grafičara, predriblao ga i zatresao mrežu za novo vođstvo Radničkog od 2:0 u 82. minutu meča. Rezervista u ekipi Grafičara Radojević Viktor sjajnim udarcem sa nekih dvadesetak metara, postigao je počasni gol za goste u 90. minutu susreta. Radnički je zasluženo slavio na kraju i zabeležio novu pobedu i tri boda.

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su: Gajić Uroš, Ivić Lazar, Ostojić Miloš i Ilić Vladimir.

U gostujućoj ekipi žuti karton dobio je Ajdar Ognjen.

„Čestitao bi Radničkom na pobedi. Dobra utakmica, fer i korektna sa obe strane. Nismo iskoristili svoje šanse kako u ovoj tako i u prethodnim utakmicama ne koristimo prve dve šanse i onda uđemo u neku trku bezpotrebnu. Nećemo da se vadimo na to, to je sve mladost, malo su i igrači neiskusni ali svakako još jednom da čestitam Radničkom na pobedi“, izjavio je trener Grafičara Neđić Marko.

„Sigurno da je Grafičar u uvodnim minutima utakmice imao dve sjajne prilike gde smo uz pomoć našeg golmana sačuvali našu mrežu. Na poluvremenu napravili smo neke izmene, malo smo podigli ekipu i psihološki i energetski tako da je drugo poluvreme bilo mnogo bolje i fenomenalnim potezima Ivkovića rešili u našu korist. Sigurno da smo zadovoljni možda ne toliko igrom koliko rezultatom. U narednom periodu moramo da poradimo još više na nekoj igri i energiji pošto nam se ovo dešava već često da u nekim uvodnim minutima utakmice uđemo loše tako da ćemo morati malo da poradimo na tom segmentu“, izjavio je trener Radničkog Janković Goran.

FK „Radnički: Ostojić Miloš, Cvetković Nemanja, Cvetković Srđan, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivić Lazar, Mitrović Stefan, Srbijanac Milan, Stefanović Stefan, Tripković Nikola.

U igru su sa klupe ušli: Ivković Đorđe, Mićić Lazar, Miodragović Ilija, Prljević Marko i Đukanović Aleksandar.

Trener: Janković Goran

RFK „Grafičar: Guteša Ivan, Ajdar Ognjen, Maksimović Andrija, Marić Bratislav, Matić Boris, Mijatović Jovan, Mladenović Veljko, Stojanović Strahinja, Vasiljević Filip, Vukičević Aleksej, Đurić David.

U igru su sa klupe ušli: Jovanović Aleksa, Mijatović Milenko, Nedeljković Kosta, Radojević Viktor i Šljivić Jovan.

Trener: Neđić Marko

FK „Radnički” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Beogradu ekipi OFK „Beograd”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042