Fudbal, Sport

Na pripremama u Kosjeriću

Sremska Mitrovica – Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice početkom nedelje otputovali su u Кosjerić na dvanaestodnevne pripreme za predstojeću prvoligašku sezonu. Predvođeni šefom stručnog štaba Darkom Tešovićem i njegovim pomoćnicima u Кosjerić je otputovalo ukupno 28 igrača, od toga čak šest momak iz omladinskog pogona.

Radnički je, prema rečima sportskog direktora Dragana Despotovića, skoro kompletirao ekipu, za nekoliko dana, timu će se priključiti kapiten reprezentacije Južnog Sudana.

„Startovali smo sa pripremama prošle nedelje, momci su tokom prethodnih dana obavili sve neophodne lekarske preglede i u skoro kompletnom sastavu otputovali smo u Кosjerić. Istakao bih da se među seniorima našlo i šest fudbalera iz naše omladinske selekcije. U pitanju su momci koji su ostvarili zapažene nastupe tokom prethodne sezone, a neki od njih, kao što su Aleksandar Đukanović i Petar Lukić, već imaju zabeležene nastupe i za prvi tim. U sezoni koja je pred nama očekujem da svojim zalaganjem, radom i trudom zasluže minutažu i nametnu se štručnom štabu, verujem da su oni budućnost Radničkog,” kaže Despotović.

Tokom ovog dela priprema Mitrovčani će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a prva je zakazana već za 8. jul protiv superligaša, ekipe „Radnika” iz Surdulice. U ponedeljak, 10. jula igra se protiv „Železničara” iz Pančeva, dok se za poslednji dan priprema, tačnije 14. jul još traži adekvatan protivnik.

Po povratku iz Кosjerića Radnički ima zakazana još tri susreta, pa će tako gostovati u Bačkoj Topoli u sredu, 19. jula, zatim će 22. jula ugostiti ekpu Tekstilca uz Odžaka, dok će “generalka” biti odigrana protiv Podunavca iz Belegiša.

Na pripreme su otputovali: Miloš Ostojić, Mihailo Dragićević, Đorđe Radić, Vladimir Ilić, Uroš Gajić, Stefan Mitrović, Radoš Protić, Vladimir Milicanović, Darko Isailović, Nemanja Cvetković, Nikola Stevanović, Lazar Ilić, Đorđe Petrović, Nikola Ristović, Obuja Pius, Aleksandar Đukanović, Petar Lukić, Milan Srbijanac, Srđan Cvetković, Filip Pađen, Dragan Bilbija, Stefan Radaković, Ignjat Brajić, Lukijan Abadžija, Luka Nikolić, Filip Desnica, Aleksandar Кnežević i Đorđe Ivković.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630