Fudbal

Radnički startovao sa pripremama za novu sezonu

Sremska Mitrovica – Počele su pripreme u Fudbalskom klubu Radnički, u našem gradu, za predstojeću fudbalsku sezonu u Prvoj ligi Srbije. Po oceni sportskog direktora, prošle sezone postigli su velik uspeh i ostvarili plasman u plejof, a ambicije tima i ove sezone su iste.

Na konferenciji za novinare saopšteno je da su pripreme počele uobičajenom prozivkom, konsolidacijom igračkog kadra, a imali su i prvi trening. Kako je najavio Dragan Despotović sportski direktor FK Radničkog tokom nastupajućeg prvenstva priželjkuju da ostvare visoko mesto na tabeli, ulazak u plejof gde će pokušati da naprave ozbiljniji rezultat.

„Veći deo sastava koji je izneo celokupnu proteklu sezonu je ostao, što je, mislim, dobar potez, sada je na nama da se dodatno pojačamo i pokušamo da prvenstvo koje predstoji odigramo najbolje moguće. Naša zamisao je da se dobro pripremimo, prioritet je plasman u plejof, ali sigurno ćemo pokušati, kao i ove godine, da budemo među četiri najbolje ekipe i zašto da ne, napravimo i korak dalje. Pojedini igrači koji po oceni struke nisu ispunili zahteve koji su pred njih stavljeni ili nisu u nekom kontekstu igre koji je planiran za deo prvenstva pred nama napustili su klub, među njima su i momci koji su bili u Radničkom na pozajmici, a to su Ilija Miodragović koji se vratio u Spartak iz Subotice i Strahinja Čarapić koji je igrač TSC-a iz Bačke Topole. Naše redove napustili su još i Nikola Ignjatović, Nikola Grbović, Nikola Milinković, Aleksa Vujić, Mateja Bačanin, Milovan Ilić, Stefan Ilić i Nemanja Spasojević. O igračima koji su nam se priključili ne bih previše govorio, jer smo još u nekim pregovorima, ali ono što je izvesno jeste da će u novu sezonu sa nama Milan Srbijanac iz FK Inđije i Nemanja Zdravković koji je u Mitrovicu došao iz Metalca iz Gornjeg Milanovca,” rekao je sportski direktor Despotović.

Sledi im ozbiljniji rad na pripremanju za naredno prvenstvo, očekuje ih šest prijateljskih, odnosno pripremnih utakmica, dodao je Despotović, već od 3. do 14. jula 2023. tokom boravka u Kosjeriću, Radnički će odigrati tri. Takođe, tri utakmice biće odigrane i na domaćem terenu u našem gradu.

Šef struke Darko Tešović navodi da dovođenju novih igrača pristupaju vrlo oprezno, ekipa Radničkog će ove sezone biti podmlađena, ali ipak iskusnija: „Kada sam došao u klub sredinom marta, zajedno sa upravom definisali smo cilj, čemu težimo i šta želimo, isto je i sada. Ispunili smo zacrtano, malo je nedostajalo da uđemo u baraž, ali iza nas je svakako uspešna sezona. Izuzetno mi je drago što je klub uspeo da zadrži momke koji vrede i koji će tek da pokažu svoj kvalitet, a što se pojačanja tiče ne žurimo, nećemo da gomilamo igrače i stvaramo privid kvaliteta, jer će to u krajnjem slučaju dovesti do toga da jedna grupa momaka bude stalno opterećena i pod konstantnim pritiskom. Što je za mene najbitnije, to će biti ekipa koja će na terenu da se bori, a igrači mogu da iskoriste mogućnost koju im Radnički, kao jedan dobro organizovan klub pruža da naprave prve velike korake u karijeri u Mitrovici.”

Svi koji su u timu moraju dobiti šansu i osetiti da vrede i doprinose rezultatu, ali bez rada i zalaganja nema ni uspeha, mišljenja je Tešović. Igračima je stavljeno do znanja šta se od njih očekuje, prema rečima Tešovića, pripreme će biti izuzetno zahtevne i očekuje se da se maksimalno potrude. Mladi igrači, domaći igrači imaće veću minutažu, nego što je to bilo protekle sezone.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042