Fudbal

Rdnički ostvario ubedljivu pobedu na domaćem terenu

Sremska Mitrovica. FK „RADNIČKI” – FK „RADNIČKI” Novi Beograd 5:0 /2:0/; Gledalaca: 300; Glavni sudija: Miletić Miroslav; Pomoćne sudije: Jovanović-Džajić Nemanja i Đurić Željko; Četvrti sudija: Kovačević Igor; Delegat: Stevović Radenko

U 35. kolu prvenstva, u play off-u Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća istoimena ekipa. Domaćin je od samog starta krenuo furiozno i stvarao šansu za šansom. Posle jednog neopreznog starta sa leđa u kaznenom prostoru gostiju, sudija je dosudio jedanaesterac za domaće koji nisu uspeli da iskoriste veliku priliku za vođstvo. Gosti su u nastavku stvorili dve odlične šanse ali je domaći golman bio na visini zadatka i zaustavio šuteve rivala. Jedan fudbaler u crvenom dresu predriblao je gostujućeg golmana ali ga je Nedeljković Vladimir povukao sa leđa i dobio direktan crveni karton, a sudija dosudio drugi jedanaesterac za domaće. Mitrovački Radnički dolazi u vođstvo od 1:0 u 38. minutu susreta jer je sa bele tačke precizan bio Đorđević Krsta. Radnički je udvostručio svoju prednost u 45. minutu meča kada je Petrović Đorđe snažnim udarcem sa nekih dvadesetak metara zatresao mrežu gostiju što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Na 3:0 za Radnički povisio je Ilić Stefan u 53. minutu meča kada je natrčao na odbijenu loptu i savladao gostujućeg golmana. Posle nesmotrene intervencije golmana gostujuće ekipe u plavim dresovima, lak zadatak imao je Ignjatović Nikola koji je samo gurnuo loptu u praznu mrežu za visokih 4:0. Poigrvanje odbrambenih fudbalera Radničkog sa Novog Beograda, kaznio je rezervista Petrović Vladimir, postigao gol i postavio konačan rezultat i ubedljivu pobedu Radničkog od 5:0. 

U domaćoj ekipi žuti karton dobio je Ignjatović Nikola.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Lukić Slavko, Marjanović Lazar i Gluščević Nikola, a direktan crveni karton dobio je Nedeljković Vladimir.

FK „Radnički”: Dragićević Mihailo, Gajić Uroš, Grbović Nikola (od 59. Čarapić Strahinja), Ignjatović Nikola (od 65. Milicanović Vladimir), Ilić Stefan (od 65. Đukanović Aleksandar), Isailović Darko, Ivić Lazar, Miodragović Ilija, Obuya Pius (od 59. Ilić Vladimir), Petrović Đorđe (od 59. Petrović Vladimir), Đorđević Krsta.

Trener: Tešović Darko

FK „Radnički” Novi Beograd: Radojičić Lazar, Gordić Miloš (od 73. Gluščević Nikola), Lukić Mladen (od 46. Gulan Nikola), Lukić Slavko, Marjanović Lazar, (od 46. Iharoš Marko) Matejević Ilija (od 46. Veličković Aleksa), Nedeljković Vladimir, Obradović Nemanja (od 73. Nuredni Jasin), Pešić Miroljub, Sekulić Aleksandar, Đokić Nemanja.

Trener: Chernyshov Andrey

FK „Radnički” trenutno zauzima 4. mesto na tabeli sa 52 osvojena boda.

U sledećem kolu u Play off-u FK „Radnički” gostuje ekipi FK „Jedinstvo” Ub.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158