Fudbal

Fudbal 3×3 stigao u Srbiju, prvo takmičenje u našem gradu

Sremska Mitrovica – Takmičenje u fudbalu 3×3 prvi put se organizuje u Srbiji baš u našem gradu. Grad Sremska Mitrovica, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Fudbalski savez Grada Sremska Mitrovica organizovaće promotivni turnir u 3×3 fudbalu 29. i 30. aprila na Trgu Ćire Milekića. Prijave su u toku, isključivo elektronskim putem.

Mitrovačka fudbalska scena domaćin je velikog sportskog spektakla, koji počinje u subotu 29. aprila i u našoj zemlji premijerno se odigrava baš u gradu na Savi. Prvog dana, u subotu nastupiće seniori sa početkom 12 sati, obezbeđene su i nagrade, za prvo mesto 120, za drugo 30 i treće 20 hiljada dinara. Ekipe seniora igraju u sastavu tri protiv tri fudbalera sa jednom izmenom.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica ističe da će i deca imati svoje mesto u ovom takmičenju, a taj deo turnira biće promotivnog kakartera: „S obzirom na naše iskustvo organizovanja takmičenja u basketu 3×3 i drugih velikih manifestacija, ukazano nam je poverenje da se fudbal 3×3 premijerno publici u Srbiji predstavi baš u Sremskoj Mitrovici. Kao što sezona u košarci 3×3 počinje u našem gradu, tako će i fudbal sada. Takmičenje sa decom radimo promotivno, želeli smo da vidimo kako će da izgleda, neće biti takmičarskog karaktera, a decu će organizovati škole fudbala i klubovi. Želeli smo da ovim turnirom doprinesemo razvoju dečijeg i školskog sporta, kao i da promovišemo novu fudbalsku disciplinu koja će biti veoma popularna kroz nekoliko godina.”

Drugog dana turnira, u nedelju, sa početkom u 9 sati, nastupaće mlađe selekcije, mališani iz Sremske Mitrovice i sa teritorije Grada, u kojem će učešće uzeti škole fudbala. Kroz ovaj turnir organizatori žele da promovišu sport među najmlađim kategorijama.

Prof. dr Dejan Savičević istakao je značaj ove manifestacije za Grad Sremsku Mitrovicu i mlade fudbalere sa antropološkog i sociloškog aspekta: „Kao stručni kadar uvek podržavamo ovakav vid takmičenja i uključivanje dece u ranu selekciju fudbala. Omogućićemo roditeljima i fudbalskim stručnjacima na nivou grada da imaju uvid u to kakve su trenutne motoričke karakteristike i performanse naše dece. Učesnici su verovatno već igrali fudbal 3×3 u slobodno vreme, sport se pojavljuje i kao trenažni operater u taktičkom i kondicionom radu svakog stručnjaka. Mislim da je ovo dobar impuls za dalji razvoj sporta u našem gradu.”

Naš grad biće prestonica fudbala narednog vikenda. Takmičiće se seniori ali i junori na centralnom gradskom trgu. Prijave za seniore moguće su na sajtu fudbala 3×3 i isključivo su moguće elektronskim putem: www.football3x3.rs

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929