Fudbal

Radnički nije uspeo da pobedi i drugog srpskog fudbalskog velikana

Sremska Mitrovica. Radnički – Crvena zvezda 1:3 (1:1) Stadion Radničkog u Hesni, gledalaca 1000 Sudija Pavle Ilić, Strelci: Đorđević iz penala 37, za Radnički a Kataji u 43, Rakonjac u 56 i Kangva u 64. Za Crvenu zvezdu.

Kako fudbaleri i navijači Radničkog tako i brojni Mitrovčani priželjkivali su novu senzaciju posle pobede u Kupu nad beogradskim Partizanom. Bila je to prilika da pobede i drugog srpskog fudbalskog velikana Crvenu zvezdu.  Radnički se veoma tvrdo branio i zaista je došao u priliku da ostvari senzaciju kada su  poveli u 37. minutu iz penala preko Krsta Đorđevića. Ipak je Crvena zvezda pokazala klasu i uspela da izjednači pri kraju prvog dela. Gol je postigao Mirko Ivanić u saradnji sa Aleksandrom Kataijem. Već početkom drugog poluvremena Zvezda je iskoristila ogromnu inicijativu a preokret je doneo Marko Rakonjac u 54. minutu, sjajnim udarcem glavom posle centaršuta Bukarija.

Zvezda je nastavila sa pritiskom ne želeći da se kocka i primi neki iznenadni gol. Meč je konačno rešio rezervista Kings Kanga  koji je lako matirao golmana Radničkog pošto je veći deo posla odradio sjajnim prodorom i centaršutom Iraklije Azarov. Posle toga je usledila mirnija završnica u kojoj je trener Radničkog Darko Tešović dao šansu još nekim igračima.

Na kraju zasluženi trijumf izabranika Miloša Milojevića koji su uputili 16 udaraca na gol a od toga osam u okvir. Zvezda se tako plasirala  među osam najboljih u nacionalnom kupu, ostavši u prilici da treći put uzastopno dođu do triple-krune što nijednoj generaciji ranije nije uspelo. Radničkom za utehu ostaje da je pružio solidnu partiju u skladu sa objektivnim mogućnostima i ostvario jedan od većih uspeha u istoriji kluba plasmanom neđu 16 najboljih ekipa.

FK Radnički: Ostojić, Ilić V, Spasojević, Ignjatović, Protić, Petrović, Ivić, Gajić, Čarapić, Ilić S, Đorđević, trener Tešović

FK Crvena zvezda: Borjan, Leković, Eraković, Vigo, Mijailović, Rodić, Kanga, Rakonjac, Bukari, Ivanić, Kataji, trener Milojević

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158