Fudbal

Dragan Džajić novi predsednik FSS-a, Nedimović u njegovom timu

Stara Pazova – U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, juče je održana vanredna izborna Skupština FSS koja će ostati upamćena po izboru novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije – Dragana Džajića. Legendarni as, zvanično najbolji srpski fudbaler 20. veka, zatim i uspešni funkcioner, dobio je poverenje delegata Skupštine FSS da u naredne četiri godine vodi fudbalsku Srbiju.

fss

Hajdi Beha koja je predstavljala FIFA zahvalila se na lepom prijemu i poželela svima mnogo uspeha, takođe je prenela pozdrave predsednika FIFA Đanija Infantina i čestitke Draganu Džajiću na izboru za predsednika fudbalske organizacije.

fss

Predstavnik UEFA Nikola Luka, čestitao je Nenadu Bjekoviću i Jovanu Šurbatoviću koji su fudbalski brod Srbije vodili kroz dve veoma burne godine. “Želim da čestitam Nemanji Vidiću na kampanji, a posebno Draganu Džajiću, legendarnom igraču i funkcioneru, istovremeno mu poželim mnogo uspeha na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije”, rekao je Luka Nikola.

fss

Delegati su sa 78 glasova ZA i samo jednim glasom protiv usvojili Izveštaj o radu generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. Posle kraće diskusije usvojen je i Finansijski izveštaj. Na kraju ili početku, pristupilo se izboru predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Sa 78 glasova ZA novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije je Dragan Džajić, veliko ime srpskog i jugoslovenskog fudbala. Legendarni as i funkcioner, vlasnik 36 klupskih trofeja.

fss

Ranije je nekadašnji fudbaler, tehnički, sportski i generalni direktor Crvene zvezde predstavio imena koja će sa njim raditi. Kada je zvanično predao kandidaturu saznali smo i imena njegovih prvih saradnika.

fss

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije biće nekadašnji ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović, a na mesta potpredsednika doći će i prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi, predsednika Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Sandra Sremčević, kao i privrednik Branko Zečević. 

fss

Džajić je imenovao i svoj izvršni odbor od 10 članova. Tu su predstavnici četiri fudbalska podsaveza i to Dragan Simović iz Vojvodine, Marko Zdravković iz Beograda, Nebojša Živanović će predstavljati Fudbalski savez Zapadne Srbije, a Zoran Ignjatović Fudbalski savez Istočne Srbije. Članovi izvršnog odbora su takođe i predsednik Trajala Vladan Gašić, predsednik strukovnog udruženja sudija Dejan Delević, predsednik Javora i Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović, kao i privrednik Aleksandar MihajlovićVladimir Petrović Pižon nekadašnji reprezentativac i selektor Srbije sa kojim je Džajić i stigao na Skupštinu će takođe biti u izvršnom odboru, kao i nekadašnji trener Partizana i selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929