Fudbal

Istorijska pobeda fudbalera Radničkog protiv Partizana u Kupu Srbije

Sremska Mitrovica. FK „RADNIČKI” – FK „PARTIZAN” Beograd 1:1 /0:1/ penali 2:0; Gledalaca: 1500; Glavni sudija: Ilić Pavle; Pomoćne sudije: Živković Marko i Govedarović Aleksandar; Četvrti sudija: Matić David; Delegat: Lukić Časlav

U šesnaestini finala Kupa Srbije, FK „Radnički” iz Sremske Mitrovice napravio je istorijski uspeh i izbacio Partizan iz daljeg takmičenja posle jedanaesteraca.

Kako se i očekivalo Partizan je od samog starta meča počeo agresivno i napadački i u 18. minutu došao u vođstvo od 1:0 preko Patrika Andradea posle dodavanja Fuseina Dijabatea. Partizan je nastavio da napada i ređa šanse pa je iz jedne je Rikardo Gomeš pogodio stativu.

Radnički je krajem prvog dela imao jednu dobru priliku koju nije uspeo da iskoristi. Mitrovčani su na odmor otišli sa golom zaostatka. 

U drugom poluvremenu Partizan je propustio još nekoliko dobrih prilika ali je i Radnički iz jedne dobre prilike bio blizu izjednačenja.

„Hladan tuš” za crno-bele i erupcija oduševljenja navijača Radničkog usledili su u 92. minutu utakmice kada je rezervista Jovan Marinković na asistenciju Nikole Ristovića izjednačio rezultat na 1:1 i obezbedio jedanaesterce svom timu.

Penale za Partizan promašili su redom Rikardo Gomeš, Marko Živković, Slobodan Urošević i Patrik Andrade. Osminufinala Kupa Srbije Radničkom su obezbedili Nemanja Spasojević i Đorđe Petrović posle konačnih 2:0 nakon penala.

Nismo iskoristili šanse koje smo imali da završimo utakmicu. I oni su imali dve šanse. Prva šansa je bila u prvom poluvremenu, druga glavom gde su mogli da nas ugroze. Sve kad se sabere posle penala možda i nismo zaslužili da idemo dalje. Na meni i mom stručnom štabu je da analiziramo utakmicu i da osvežimo igrače za nedelju. Mi se okrećemo prvenstvu, izjavio je trener Partzana Gordan Petrić.

Da je ostao rezultat 1:0 za Partizan, ja ne bi bio nezadovoljan. Nama je bio cilj da držimo utakmicu u nekoj neizvesnosti. Mislim da je Partizan imao dve, tri situacije da reši u prvom poluvremenu pogotovo. Da su dali drugi gol to bi bila druga priča, a ovako rezultat od 1:0 je nas držao u nekoj želji bar da pokušamo da ih ugrozimo. Na našu sreću to se desilo u 90. minutu, a penali su lutrija i mi smo imali više sreće od Parizana. Ovo je naš istorijski uspeh, izjavio je trener Radničkog Dejan Nikolić.

U ekipi Radničkog žute kartone dobili su: Protić Radoš, Grbović Nikola i Gajić Uroš. U ekipi Partizana žute kartone dobili su Traore Hamidou i Belić Kristijan.

FK „Radnički”: Dragićević Mihailo, Protić Radoš, Ivić Lazar, Ignjatović Nikola, Petrović Đorđe, Puis Obuja (od 73. Marinković Jovan), Milinković Nikola (od 84. Bačanin Mateja), Đorđević Krsta (od 46. Kovačević Marko),Ilić Stefan (od 46. Ristović Nikola), Spasojević Nemanja, Grbović Nikola (od 76. Gajić Uroš).

Trener: Nikolić Dejan

FK „Partizan”: Lukač Milan, Marković Svetozar, Andrade Patrik, Traore Hamidou, Gomeš Rikardo, Šehović Zlatan (od 87. Filipović Aleksandar), Živković Marko, Dijabate Fusein, Terzić Nikola (od 69. Lutovac Aleksandar), Belić Kristijan, Urošević Slobodan.

Trener: Petrić Gordan

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929