Fudbal

Fudbalski susret mlađih kategorija Mitrovčana i dece sa Kosova

Sremska Mitrovica – Fudbalski susret mlađih kategorija Fudbalskog kluba „Sirmijum” i mlađih kategorija dece sa Kosova odigrao se danas na fudbalskom  terenu OŠ „Jovan Popović”.

Fudbalski klub „Sirmijum” Grad Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica domaćini su deci sa Kosova, dečacima iz okoline Gračanice koji borave u poseti Sremskoj Mitrovici. Tokom subote i nedelje odigraće više fudbalskih utakmica na terenu Osnovne škole „Jovan Popović” protiv svojih vršnjaka iz Fudbalskog kluba „Sirmijum”.

Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica izrazio je nadu da će pioniri i petlići sa Kosova uživati u Sremskoj Mitrovici ova dva dana u sportu: „Nadamo se da će uživati u uslovima koje inače nemaju u svojoj zajednici, niti na teritoriji Kosova, gde nemaju ni punu slobodu, ni mogućnosti da se bave sportom na način na koji to mogu da se bave deca Sremske Mitrovice. Srećni smo zato što možemo da ih ugostimo, nadamo se da će ovde pobediti osmesi druženje i prijateljstvo, a da će rezultati i golovi biti u drugom planu. Deca uvek igraju do kraja i punim srcem. U organizaciji je sve volonterski počevši od Fudbalskog kluba „Sirmijum”, a posebno bih istakao fudbalske sudije, pre svega Rajka Bodirožića koji je dao svoj doprinos da deca ovde dobiju vrhunske uslove i vrhunsko suđenje. Retko je da sportski radnici imaju tu svest da treba nešto da učine za svoju sredinu, a Rajko je pre svega svojim ličnim primerom da ga niko nije ni pitao sam organizovao suđenje za ova dva takmičarska dana.”

Škola fudbala „Zmajevi” Fudbalskog kluba „Polet” broji oko 100 članova, a na put je krenulo četrdeset i petoro dece uzrasnih kategorija pioniri i petlići, pretežno su 2014. godište dvojica dečaka su 2015, s ima ih i 2009. godište.

Nenad Petković predstavlja Školu fudbala „Zmajevi” Fudbalskog kluba „Polet” i kaže: „Izuzetno nam je drago što smo gosti u Sremskoj Mitrovici, pre svega bih želeo da se zahvalim Uči na gostoprimstvu, Gradu Sremskoj Mitrovici, nadam se da će i oni doći kod nas na Kosovo i biti naši gosti. Deca su presrećna, raduju se utakmicama i nadam se da ćemo i ubuduće organizovati ovakve događaje. Mi smo tu do nedelje uveče ali postoji mogućnost, pošto smo dobili poziv da idemo u Nacionalnu kuću fudbala u Staroj Pazovi, ako budu mogli zbog UEFA propisa, kovid mera da nas prime, onda ćemo ostati u nedelju i biti gosti i dalje. Deci je ovo izuzetno važno, dragoceno zato što deca nemaju priliku na Kosovu i Metohiji da se ovako igraju sa svojim vršnjacima, drugarima. Izuzetno je važan događaj kada organizujemo ovako nešto i kada imamo priliku da povedemo veliki broj naših članova.”

Fudbaleri mlađih kategorija su deca iz različitih mesta na centralnom Kosovu i Metohiji, uglavnom su deca iz mesta gde FK „Polet” radi, odnosno gde treniraju, to je Laplje Selo ali ima ih iz okolnih mesta kao što su Preoce, Donja Gušterica i Ugljare.

FK „Sirmium”
FK „Polet”

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0029(feb 29)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8502117.2018117.5534