Fudbal

Prijateljske utakmice povodom 100 godina FK „Radnički” i projekat resocijalizacije osuđenih lica kroz sport

Sremska Mitrovica. U sredu, 25. maja 2022. na Agropapuk areni – stadinu FK „Radnički” biće upriličena sportska manifestacija kojom će biti obeležena stogodišnjica ovog kluba, a u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom Sremska Mitrovica kroz njihov projekat resocijalizacije osuđenih lica pomoću sporta.

Tom prilikom će gostovati omladinci i veterani FK „Crvena zvezda”, koji će odigrati prijateljske mečeve sa omladincima FK “Radnički” i timom osuđenih lica KPZ Sremska Mitrovica. 

Predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović je povodom organizacije ovog događaja rekao: „Grad Sremska Mitrovica povodom stogodišnjice Fudbalskog kluba „Radnički”, a Kazneno-popravni zavod u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica kroz sport organizuje jedan interesantan događaj. Naime, u sredu, 25. maja, odigraće se dve utakmice. Prva utakmica sa početkom u 16.30 odigraće se između omladinaca FK “Radnički” i omladinaca FK “Crvena zvezda”, a nakon toga u18 časova odigraće se utakmica između veterena FK „Crvena zvezda” i osuđenika Kazneno-popravnog zavoda. Gledao sam vremensku prognozu, kažu da će biti lep dan, pa bih pozvao sugrađane da dođu i provedu jedno interesantno popodne ovde na Agropapuk areni odnosno stadionu FK “Radnički”. Ovo je još događaj i projekat koji zajedno realizuje Gradska uprava sa Kazneno-popravnim zavodom i jedan pravi primer dobre saradnje”.

Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica dodao je kako ovaj projekat sprovode sa više evropskih zemalja: „S obzirom na to da fudbal okuplja najveći broj fanova, najveći broj ljudi, fudbal i jeste domintan u ovom projektu, ali projekat će biti realizovan kroz sve sportove. Mi smo partneri na ovom projektu, pored Španije, Portugalije, Velike Britanije, Holandije i još nekih zemalja, a lider partner je Ministarstvo pravde Kraljevine Holandije i njihovi predstavnici će na dan kada se bude održavala utakmica biti prisutni da vide kako to mi radimo u Srbiji, biće naši gosti i posetiti naš lepi grad. Sama suština i jeste da se osuđenici uključe u rad sportskih društava. Nadam se da će ovaj projekat zaživeti u nekim drugim zavodima, u nekim drugim gradovima, jer tema jeste da uključimo osuđenike u rad lokalnih sportskih društava, primera radi mogu da učestvuju u radu sportskog društva kao ekonomi i slično. Važno je da osuđenim licima omogućimo da budu deo društva, mi umemo i znamo da pružimo drugu šansu, jer kao narod ipak spadamo u kategoriju ljudi koji još uvek ima srce”.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

08okt20:0021:30U nedelju koncert na Žitnom trgu

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8625117.2141117.5657