Fudbal

KPD remizirao protiv Crvene Zvezde

Sremska Mitrovica – Neobičan fudbalski meč je odigran u Sremskoj Mitrovici. Fudbalski tim osuđenika iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, odigrao je utakmicu sa veteranima Fudbalskog kluba Crvena zvezda na stadionu FK Radnički u Sremskoj Mitrovici.

Za tim veterana nastupili su čuveni Zvezdini igrači poput Boška Đurovskog, Milovana Rajevca, Sanibala Orahovca, Nenada Vanića, Miloša Bursaća i drugih, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Upravnik KPZ Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić rekao je da je reč o prvom događaju ove vrste koji se organizuje u cilju što uspešnije reintegracije osuđenih lica u društvenu zajednicu.

Ovo je posebno značajno imajući u vidu da obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove, istakao je Alimpić.

Bili smo ”pioniri” na polju tretmana kad smo 2017. uveli program obuke rada sa psima, čime smo postali treći zatvor u Evropi koji je usvojio jedan od najboljih primera iz zapadne penološkprakse, naveo je on.

Alimpić je podsetio da je reč o programu koji daje najbolje rezultate u pogledu razvijanja pozitivnih osećanja kod osuđenih lica poput empatije i humanosti i dodao da to isto očekuje od programa koji podstiče bavljenje fudbalom i drugim sportovima.

Fudbalska utakmica, pod sloganom „Fudbal za sve“, organizovana je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala, koji KPZ Sremska Mitrovica sprovodi sa Nacionalnom agencijom Kraljevine Holandije za kazneno-popravne ustanove.

Predstavnik holandske agencije Gerko Brink istakao je da je fudbal u saradnji sa poznatim holandskim klubovima uveden u tamošnje zatvore pre tri godine kao vid reintegracije osuđenika, a da je konačan cilj da se u kontaktima sa kompanijama koje takođe učestvuju u ovom projektu pronađe zaposlenje ljudima po isteku njihove kazne.

U saopštenju se navodi da je meč, na zadovoljstvo oba tima, završen nerešeno 3:3.

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988