Fudbal

Budućnost se okliznula u Bačkom Jarku

Bački Jarak – Mladost (BJ) – Budućnost 2:1 (0:1) Stadion Livadica. Gledalaca: 400. Sudija: Balša Ćeranović (Lovćenac) 8. Strelci: Papak u 64. i Stevančević u 89. za Mladost, Prijić u 37. za Budućnost. Žuti kartoni: Ostojić, Đukić, Stevančević, Bajić (Mladost), Đukić (Budućnost). Crveni karton: Ostojić (Mladost) u 68. minutu.

Borba za opstanak oba tima  dovela je do otvorene igre. Gosti iz Salaša su prvi poveli kada je Bojan Prijić, udarcem iskosa sa 23 metra, krunisao asistenciju Despota Stanivukovića, pogodivši suprotan ugao. Majstoriju ne bi sprečila ni dvojica čuvara mreže. Minut kasnije, Nikola Grujić je bio usamljen ispred Nemanje Romića, ali golman Mladosti je sjajno reagovao i sprečio već viđen pogodak.

Duško Milošević je, u 62. minutu, iz čiste pozicije, mogao da bira ugao, pogodio je stativu i taj detalj, kao da je trgao Jaračane. Prevagu je doneo iskusni Đuro Stevančević, bilo ga je na svakom delu terena. Zajedno sa Mirkom Drinićem i Dušanom Radonićem, kreirao je akciju, dok je Nemanja Papak stavio tačku – 1:1.

Papak je mogao sve da reši već u sledećem napadu, ali je brzopleto reagovao na centaršut Stevančevića, pa je mlak udarac sa peterca lako ukrotio golman Dragoslav Čupić.

Jaračanima je remi bio ravan porazu, sa igračem manje, posle isključenja levog beka Vladimira Ostojića, krenuli su na sve ili ništa. Papak je, u 84. minutu, pogodio stativu, uz centaršut Gorana Đukića, dok je erupciju radosti izazvao Đuro Stevančević, minut pre kraja. Bio je brži od golmana gostiju i udarcem glavom uspeo loptu da prosledi u mrežu za pesmu navijača i nadu u opstanak.

Sledeće nedelje Budućnost na svom terenu u 28. kolu Vojvođanske lige Jug dočekuje ekipu Veternika.

MLADOST: Romić, Đukić, Ostojić, Babić, Bajić, Drinić, Stjepanović (od 60. Radonić ), Zec, Papak, Zukić (od 53. Stevančević), Škavić (od 53. Stojanović).

BUDUĆNOST: Čupić, Čonjagić, Dobo, Janković, Radosavljević, Stanivuković, Nikola Grujić, Milošević (od 90. Nenad Grujić), Prijić (od 70. Simovljević), Rogo (od 62. Đukić ), Malinović.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291