Fudbal

Škola fudbala Olimpiko proslavila šest godina rada

Sremska Mitrovica – U poslednje vreme se radi sa mladima na teritoriji opštine Sremska Mitrovica poklanja sve više pažnje. Škola fudbala „niču kao iz vode”. Neke su vrlo uspešne, a druge „životare”. Jedna od njih koja je od prvih dana skrenula pažnju sportske javnosti na sebe je Škola fudbala Olimpiko iz Jarka. Treneri Nenad Petrović i Darko Šućin s velikim uspehom uvode mlade u „najvažniju sporednu stvar na svetu”. Nedavno je Škola fudbala Olimpiko proslavila šesti rođendan.

„Počeli smo početkom 2016. godine kao Škola fudbala Jarak – kaže trener Nenad Petrović, inače profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani fudbalski trener – Polaznici su nam bili mladi iz sela uzrasta od 6 do 12 godina. Ubrzo nam se priključila deca iz susednih Šašinaca, potom i iz Hrtkovaca. Napravilo smo „početnu bazu“ od dvadesetak dečaka, gde je većina bila iz Jarka. Videvši da nam se svi više priključuju mladi iz susednih sela, dolazimo na ideju da počnemo sa organizovanim radom i u tim mestima. Prvo u Šašincima u jesen 2020. godine, a već sledećeg marta i u Velikim Radincima. Od pre dva meseca vodimo treninge i u Hrtkovcima. Moram istaći da s nama zajedno treniraju deca iz Vognja, koja imaju svog trenera. S nama zajedno rade, učestvuju u Ligama… Trenutno radimo na tri lokacije: tri puta nedeljno u balon sali u Jarku, za dečake iz Jarka i Šašinaca Mladi iz Hrtkovaca rade u školskoj sali, a  iz Vognja i Radinaca treniraju u sali OŠ „Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici. Naravno, kada nam vreme dozvoljava radimo na fudbalskim terenima. Za ovih šest godina „iznedrili smo“ nekoliko talentovanih igrača, koji su nastavili rad u poznatim klubovima. Jedna od njih je dvanaestogodišnja Sandra Vukašinović, izuzetno talentovani golman ženske selekcije Crvene zvezde”.

Da bi jedan sportsko kolektiv bio uspešan i opstao, potrebna je i dobra „materijalna podloga”.

„Sportski savez Sremske Mitrovice nam pomaže oko nabavke sportskih rekvizita – nastavlja trener Petrović – Finasiranje je od članarina, dakle, samofinasiranje. Redovno učestvujemo u tzv. Ligama mlaših kategorije: prošle godine u Šapcu, a odnedavno i u Rumi. Odazivamo se na turnire u okolnim nestima. Možemo se pohvaliti da je kolekcija pehara sve trofejnija”.

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0029(feb 29)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

29feb18:0019:00Promocija knjige „Mileva Marić Ajnštajn, relativno između redova”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8436117.1952117.5468