Fudbal

Podrinje podelilo bodove u meču sa liderom iz Inđije

Mačvanska Mitrovica. Stadion: FK Podrinje. Gledalaca: 250. Sudija: Vladimir Blažon (Ruma). Pomoćnici: Srđan Kavgić (Sremska Mitrovica) i Jovan Katić (Ruma). Delegat: Stefan Vasić (Ruma). Strelci: 1:0 Đurđević u 24, 1:1 Vučković u 39. minutu. Žuti kartoni: Tucaković, Mijailović, Arsenović i Pavlović (Podrinje), Kaurin, Ninić, Bosnić i Dubajić (Železničar).

Utakmica šestog kola Sremske lige (PFL Sremska Mitrovica) između Podrinja i lidera na tabeli inđijskog Železničara opravdala je očekivanja. Inđijci, lider na tabeli došli su u Mačvansku Mitrovicu po šestu pobedom sa skorom od 21 datog i bez primljenih golova. Igrači Podrinja spremno su ušli u ovaj meč.

U prvom minutu Podrinje je bilo u prilici da iznenadi lidera. Mijailović je za malo bio kratak i ubačena lopta odlazi na suprotnu stranu. Železničar je brzo uzvratio, sjajni Kaurin, jedan od naubojitijih prvotimaca Želje, 4-5 minuta kasnije odlično skače, ali udarac glavom ne donosi gol. Podrinje ponovo preti preko Mijailović u 13. minutu. On je  sam sebi stvorio poziciju za šut, ali je otišao suviše u stranu i njegov udarac nije doneo veće probleme Blagojeviću. Domaćini u 24. minutu realizuju jednu šansu. Đurđević je sjajno izbačen u prazan prostor. Uspešno beži odbrambenim igračima Železničara i, na kraju, rutinirano šalje loptu iza leđa Blagojevića. Tako je golman Železničara Blagojević po prvi put vadio loptu iz mreže posle 474 minuta igre u ovoj sezoni. Domaćini su bili u prilici da preko Erakovića u 32. minutu udvostruče prednost. Blagojević, golman gostiju je bio na “visini zadatka”, te odbija loptu u korner. Potom Železničar uzvraća preko Kaurina koji je u 39. minutu odlično proigrao Vučkovića a ovaj se upisao u listu strelaca.

Tokom drugog poluvremena meča, Železničar sve više napada potisnuvši domaće sa sredine terena, ali  njegovi igrači ne uspevaju da stvore izgledne šanse.  Veoma atraktivan potez viđen je u  65. minutu kada je Vučković  “makazicama” posle centaršuta Lukača gađao gol.  U jednoj poluprilici našao se igrač Železničara Sokolović u 72. minutu. Na samom kraju šansa i za Podrinje kada je Pavlović u 87. minutu mogao postići gol.

Na kraju meča rezultat je pravedan. Železničar je imao više inicijative ali su se igrači Podrinja hrabro nosili sa protivnikom.

Sledeće nedelje u sedmom kolu Sremske lige Podrinje gostuje ekipi Sremca u Vojki.

PODRINJE: Ralić, Teodorović, Radovanović, Pavlović, Jakovljević (od 62. Antić), Đurđević, Todorović (od 80. Savić), Mijailović, Arsenović, Tucaković i Eraković.

ŽELEZNIČAR: Blagojević, Bosnić, Ninić, Pećanac (od 46. Branković), Vučković, Mitrović (od 67. Sokolović), Đuričić (od 86. Mandić), Kaurin, Rakar (od 46. Blanuša), Dimitrijević (od 46. Lukač), Dubajić.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142