Fudbal

Mitrovački Radnički počeo sa pripremama

Sremska Mitrovica – Hesnerci su u utorak 29. juna 2021. godine u 10 sati, počeli pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije. Na prvom treningu bilo je prisutno 40 fudbalera. Raspoloženje među igračima i stručnim štabom je dobro. Svi su spremni i orni za novu sezonu koja počinje 7. avgusta.

Radnički u prvom kolu gostuje Radu na Banjici u Beogradu. Zakazane su i prijateljske utakmice protiv Inđije i Mačve u Šapcu. Radnički će 28. jula učestvovati na turniru u Erdeviku. Sledeće godine popularni klub iz Hesne slavi vredan jubilej 100 godina uspešnog rada.

Turbulentna, puna uspona, padova, i skoro do samog kraja prvenstva neizvesna, bila je debitanstka sezona Radničkog iz Sremske Mitrovice u Prvoj igi Srbije. Od početka priprema suočavali su se Mitrovčani sa raznim problemima – kasno okupili tim, menjali stadion, pa menjali i trenere, međutim cilj koji je postavljen ispunjen je i tako ostvaren najveći uspeh u skoro jedan vek dugoj istoriji kuba.

Kratak rezime protekle sezone dao je sportski direktor crveno-belih iz grada na Savi Dragan Despotović.

„Prvi problem sa kojim smo se suočili i možda najveća mana od samog starta jeste činjenica da smo se kasno skupili, prozivku smo tek imali sredinom jula, tako da nismo imali veliki fond igrača na raspolaganju, pa je u tom smislu bilo dosta lutanja i turbulencija, igrači su dolazili i odlazili. Kako je odmicalo prvenstvo tako smo mi počeli da uviđamo naše nedostatke, a i u međuvremenu smo tokom zimske pauze konsolidovali ekipu, doveli nekoliko pojačanja, rastali se sa onima koji nisu ispunili očekivanja i nastavili vredno da radimo verujući da možemo da obezbedimo prvoligaški status i naredne sezone. Da je bilo lako nije ni malo ali smo uspeli”, kaže Despotović.

On se osvrće i na probleme sa infrastrukturom, te da su angažovani u klubu bili fokusirani da obezbede sve uslove neophodne za ovaj rang takmičenja, a da je posebna pažnja posvećena samom terenu, koji je, prema rečima svih koji su na njemu igrali prethodnih meseci, jedan od najboljih u ligi.

Dok su se neke kockice lepo slagale, na terenu i dalje nije bilo sjajno, nizali su se porazi, čudne sudijske odluke, a bližilo se poslednje kolo. U jednom trenutku dolazi do nove smene trenera, pa Dušana Kljajića, koji je na mesto šefa stručnog štaba još u prvom delu prvenstva došao nakon Gorana Dragoljića menja Bogdan Korak. Velikih očekivanja nije bilo i mnogi su već tada videli Radnički u nižem rangu. Despotović je, kako sam kaže, bio jedan od malobrojnih koji je i dalje verovao u tim.

„Iskreno, bio sam jedan od retkih koji je bio ubeđenja da možemo da izborimo opstanak, puno je onih koji su već počeli da gube nadu da je to moguće, međutim verovao sam u moje fudbalere, jer znao sam koliki kvalitet poseduju i da zaslužuju Prvu ligu Srbije. Krajem marta ekipu preuzima Korak i tada krećemo u jednu furioznu završnicu prvenstva i zaista igramo na jednom jako dobrom nivou, što se odrazilo i na rezultat, te praktično dva kola pre kraja prvenstva ispunjavamo cilj zacrtan prošle godine”, priča direktor i podseća da je sremskomitrovački Radnički imao jednu od najmlađih ekipa u ligi.

Veći deo tima će startovati u crveno – belom dresu i predstojeće sezone, a saradnja je prekinuta sa Srđanom Nikolićem, Nemanjom Spasojevićem Tomislavom Trebovcem, Đorđem Ivkovićem, Slobodanom Babićem, Igorom Bašićem, Nikolom Rakićem i Mihajlom Pantovićem.

Radnički su već pojačali golman Nikola Bursać 2001. godište koji je prešao iz FK TSC iz Bačke Topole, zatim centralni bek Rade Glišović 1995. godište koji je napustio Borac iz Čačka. U veznom redu će se naći Veljko Kuzmanović 2002. godište i Stefan Paunović, takođe 2002. godište iz Zemuna. Iz istog tima u Mitrovicu je stigao i godinu dana stariji napadač Aleksandar Križan. IMT je napustio i vratio se u svoj grad Ognjen Dimitrić 1998. godište. Radnički je pojačao i napadač Vukotić Slavko 2000. godište iz Slobode iz Donjeg Tovarnika. Sa pozajmice se u tim vraćaju Nikola Grujić i Branko Vujović, obojica 2002, godište.

Stručni štab ostaje u istom sastavu: Bogdan Korak, Dragan Cvetić, Uroš Šuljagić i Ratko Grabić.

Susret sa Inđijom zakazan je za 10. jul, a dva dana kasnije Radnički ide na dvanaestodnevne pripreme u Kosjerić gde će odigrati četiri pripremne utakmice. Prijateljska utakmica protiv šabačke Mačve biće odigrana početkom avgusta.

„Cilj nam je kao i prošle sezone isti, a to je da zadržimo status prvoligaša, da stabilizujemo klub, da još neke „dečije bolesiti“ koje nas prate svedemo na najniži nivo, da igramo lep, kvalitetan fudbal i da se klub i svi koji ga čine naviknu na ovaj rang takmičenja, a za dalje ćemo već videti”, završava Despotović.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176