Fudbal

Hesnerci odigrali nerešneo u borbenoj i zanimljivoj utakmici u Makedoniji

Stari Dojran (Makedonija).  Subota 30. januar 2021. godine, FK Belasica (Strumica) – FK Radnički (SM) 0:0 Stadion Dojransko jezero u Starom Dojranu. Mitrovački Radnički je odigrao prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Makdonji na Dojranu protiv FK Belasice iz Strumice.

Ovaj renomirani makedonski klub član Prve lige Makedonije, osnovan je kao i Radnički 1922. godine. U borbenoj i zanimljivoj utakmici Hesnerci su odigrali nerešneo 0:0.  

Klub je osnovan 1922. godina. U svojo dugogodišnjoj istoriji ima nekoliko zapaženijih uspeha. Igrao je u Drugoj ligi SFRJ i dva puta je bio drugoplasirani u Prvoj ligi Makedonije.

Fudbalski klub Belasica je jedan od najorganizovanijih klubova u Makedoniji, sa stadionom koji zadovoljava standarde FIFA i UEFA sa 30-ak prostorija, glavnim terenom sa tribinama od kojih je jedna pokrivena sa tri pomoćna terena, kapaciteta od 6.000 gledaca. Klub ima Fudbalsku školu za sve kategorije igrača od petlića, pionira, kadeta do omladinaca. Škola je „rasadnik“ fudbalskih talenata koji kasnije igraju važnu ulogu u makedonskom fudbalu.

Najpoznatiji fudbaler koji je igrao u Belasici je makedonski reprezenttivac Goran Pandev, koji trenutno igra u italijanskoj ekipi Laciju.

Hesnerci će odigrati još dve prijateljske utakmice protiv klubova iz Makedonije.

U povratku sa priprema, u nedelju 7. februara, u Sokobanji na stadionu FK Ozren iz Sokobanje, Radnički će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Dinama iz Vranja, članom Prve lige Srbije.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291