Fudbal

Radnički počeo pripreme za nastavak sezone

Sremska Mitrovica – U ponedeljak 11. januara u 11 sati na stadionu u Hesni, sa velikim ambicijama i željama, mitrovački „Radnički” počeo je pripreme za nastavak prvenstva Prve lige Srbije 2020/21.

Povodom početka priprema za nastavak sezone u prostorijama Fudbalskog kluba „Radnički” održana je konferencija za novinare, o pripremama su govorili Dušan Kljajić trener i Srđan Nikolić igrač na poziciji levog beka.

Dušan Kljajić trener najavio je pojačanja u timu i kasnije odlazak na pripreme u Makedoniju: „Danas počinju pripreme, radićemo jedan i dva puta dnevno, koristićemo terene klubova koji su u Mitrovici, koji su nam izašli u susret. 27 januara idemo na pripreme u Makedoniju, na Dojran gde ćemo ostati 12 dana. U planu je da tokom priprema održimo 39 treninga i sedam prijateljskih utakmica i nadam se da ćemo se dobro pripremiti da bismo se izborili za opstanak u ligi. U Makedoniji ne znam s kim ćemo igrati, ovde smo, za sada, zakazali utakmicu protiv „Brodarca” u Beogradu i nedelju dana pred prvenstvo igraćemo protiv „Dinama” iz Vranja ali ćemo videti gde, ostale još nismo zakazali. Dosta nam je igrača otišlo, neke smo doveli, videćemo još kakvog su kvaliteta, za sad je sigurno da nam je pojačanje u napadu Petrović iz Jagodine, za ostale ću do polaska na pripreme odlučiti da li odgovaraju zahtevima prve lige.”

Fudbalski klub „Radnički” u sezoni 2020/21. nastupa u Prvoj ligi Srbije, u drugom po jačini rangu u Srbiji. Klub je jesenji deo sezone završio na 14. mestu na tabeli sa 18 osvojenih bodova.

Srđan Nikolić igrač „Radničkog” na mestu levog beka kaže: „U Mitrovici sam već jednu polusezonu, nastaviću da igram za ovaj klub. Danas startujemo pripreme, biće teško ali ćemo se truditi da se što bolje spremimo. Teniraćemo ovde dve i po, tri nedelje kasnije idemo na pripreme u Makedoniju gde ćemo pokušati da se što bolje spremimo, da se ekipa uigra da bi što bolje dočekali predstojeći deo polusezone. Zadovoljan sam ekipom, trenerom, klubom, sve ide kako treba. Pokušaćemo da održimo opstanak u ligi, verujem u to da hoćemo, došli su novi igrači, pojačanja, videćemo ko će se najbolje snaći sa nama.”

Prvenstvo Prve lige Srbije počinje 20. februara. „Radnički” će svoju prvu utakmicu odigrati kao domaćin protiv IMT-a iz Novog Beograda. Sedam dana kasnije Hesnerci putuju „Radničkom” iz Pirota.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142