Fudbal

Pred današnju utakmicu – optimizam u ekipi Radničkog

Sremska Mitrovica. Na održanoj konferenciji za novinare na gradskom stadionu „Srem“ u Sremskoj Mitrovici u okviru šestog kola Prve lige Srbije, fudbaleri mitrovačkog „Radničkog“ koji dočekuju danas ekipu „Borca“ iz Čačka govorili su trener “Radničkog” Goran Dragoljić i igrač “Radničkog” Mijailović Vladimir. Utakmica će se odigrati danas na stadionu FK „Srem“, sa početkom u 16 sati.

„Želim da izrazim zahvalnost što smo ovde i drago mi je što smo se okupili jer polako rastemo i kao ekipa i kao klub u svakom smislu te reči. Jedna izuzetno teška utakmica pred nama, protivnik koji je na neki način u naletu, pobedio je kući posle jedne jako dobre utakmice „Slogu“ iz Kraljeva sa tri gola. Izuzetno efikasna ekipa koja igra na gol više, možda u ovom trenutku jedan jako nezgodan protivnik za nas. Oni su rasterećeni, a mi imamo neki imperativ pobede, u principu svi znamo da je najteže igrati onda kad se mora. Međutim, mi izbora generalno nemamo. Momci su jako dobro radili ovu nedelju. Mislim da smo spremni i fizički i psihički da dođemo do 3 boda koja su nam izuzetno bitna da uhvatimo priključak sa sredinom tabele, što je na neki način naš prvobitan cilj. Posle toga će sve biti lakše. Jako je bitno da momci dođu do vazduha, da na neki način počnemo da radimo mirnije, opuštenije. S obzirom na kvalitet koji smo pokazali u ovih pet prethodnih kola, niko nas nije nadigrao, niko nije bio bolji od nas. Neke bodove smo gubili kao posledica nekih naših individualnih grešaka. Malo je nedostajalo i sreće u nekim trenucima ali to je fudbal. Na prvoj konferenciji posle prve utakmice rekao sam „Ovo je prva liga, biće mnogo ovakvih utakmica. Biće mnogo padova i uspona, oscilacija jer ekipa je nova, tek se fomira, još uvek nismo završili prelazni rok, još uvek radimo na tome“. Igramo protiv jedne ekipe koja je veoma ozbiljna, veoma kvalitetna. Dosta iskusnih igrača, spoj mladosti i iskustva. Odlično vođena od kolege Stanisavljevića. Daćemo sve od sebe i ubeđen sam da ćemo uzeti 3 boda iz ove utakmice,“ izjavio je Goran Dragoljić, trener “Radničkog”.

„Ekipa radi fenomenalno. Svi momci u ekipi su super, hemija je odlična. Očekujem da ćemo sutra uzeti tri boda koja su nam jako bitna i da se vratimo na pobednički kolosek,“ izjavio je Vladimir Mijailović, fudbaler “Radničkog”.

Kako mislite da ostvarite tri boda kada ne šutirate. Niste šutnuli protiv „Radničkog“ iz Kragujevca do 74. minuta, pitao je novinar  iz Sremskih novina.

„U pravu ste. Mi smo dosta dobro radili ove nedelje i upravo smo radili na završnici i realizaciji. Ta realizacija nas muči, ne samo protiv Kragujevca, protiv Pirota nas je mučila, na Žarkovu naročito. Nisam hteo da se vraćam unazad na ono što je bilo, to smo stavili ad akta. Pokušavamo na neki način da motivišemo igrače. Hteo bih da iskoristim priliku da se zahvalim i ljudima koji vode klub. Ove nedelje su jako puno uradili za ove momke, na samopouzdanju i dosta su se bavili team building-om. Mislim da su momci izuzetno naoštreni za ovu utakmicu. Nadam se da nećemo izgoreti u toj prevelikoj želji ali sutra ćemo sigurno šutirati. Budite ubeđeni da ćemo šutirati iz svih pozicija jer mi dobro znamo da gol ne možemo postići ako ne šutnemo. Daćemo sve od sebe. Radili smo na tome, na tom segmetnu igre i mislim da će na neki način to neko morati da plati,“ izjavio je Goran Dragoljić, trener “Radničkog”.

Na koji način ćete se braniti?  Da li ćete ići u napad ili ćete se povlačiti, upiatala je novinarka Ozon media.

„Mi se branimo napadom isključivo. Moja filizofija igre je takva da idem na gol više i da se jednostavno uvek branimo visokim presingom. Tako će to biti i sutra. Ekipa Čačka je ekipa koja igra dosta direktan fudbal. Za neke naše prilike možda malo neobično u toj formaciji sa tri igrača nazad, 3-5-2, sa dva izuzetno brza, pokretljiva, kvalitetna špica. Izuzetno su efikasna ekipa – 8 golova su dali, 6 su primili tako da im je odbrana dosta ranjiva. Izuzetno su kvalitetni u toj ofanzivnoj tranziciji, to im je najjači deo njihove igre, uz ofanzivni prekid koji je izuzetno kvalitetan. To su neke stvari na koje moramo da obratimo pažnju. Mi smo na tome radili, izanalizirali smo to, spremili smo se za to. Mi ćemo neke naše adute iskoristiti sutra i mislim da se nećemo toliko opterećivati sa njima, baviti njima jer ako mi budemo odigrali na tom nivou na kojem možemo da odigramo, mislim da onda rezultat neće izostati,“ izjavio je Goran Dragoljić, trener ” Radničkog”.

 Kakva su očekivanja do kraja sezone, upitala je novinarka Ozon media.

„Cilj koji je klub postavio ispred nas je da budemo među prvih 9 ekipa na tabeli, odnosno da se na neki način ove godine obezbedi opstanak, što je prioritet. Neki dalji planovi kluba koliko ja vidim, odnosno koliko mi je rečno je da se u nekih narednih 2-3 godine ovde igra i Superliga. Klub dosta radi na tome. Radi se na infrastrukturi. Klub je izuzetno organizovan. Sve funkcioniše na jednom vrhunskom nivou. To je na neki način i signal, da ljudi to što su planirali da idu ka tome, pogotovo sa izgradnjom novog stadiona, sve ostalo prateće je na jednom stvarno visokom nivou. „Radnički“ ima potencijal, „Radnički“ ima i kvalitet i ja se nadam da ćemo ispuniti cilj, pogovo za ovu prvu godinu da budemo u tom gornjem delu tabele, da izbegnemo borbu za opstanak pošto je ova godina specifična, 6 ekipa ispada iz lige, dve igraju baraž. Ova ekipa ima potencijal jer ima puno mladih igrača koji imaju puno prostora za napredak i njihov individualni kvalitet kad se jednostavno pretoči u kvalitet tima, mislim da možemo da igramo veoma zapaženu ulogu u ovoj ligi,“ izjavio je Goran Dragoljić, trener “Radničkog”.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176