Fudbal

Novi poraz fudbalera “Radničkog” kod kuće

Sremska Mitrovica. FK “RADNIČKI” Sremska Mitrovica – FK “RADNIČKI 1923” Kragujevac 0:1 /0:1/; Glavni sudija: Jerinić Danilo iz Beograda; Pomoćne sudije: Božović Boško i Radoičić Nenad; Četvrti sudija: Živanović Miloš iz Beograda; Delegat: Gajić Milorad

U 4. kolu Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice i gostujuća ekipa FK „Radnički 1923“ iz Kragujevca. Veoma uzbudljiva utakmica i velika borba viđeni su na gradskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Gostujuća ekipa bila je konkretnija u prvom poluvremenu. U 25. minutu meča fubaleri „Radničkog 1923“ poveli su rezultatom 1:0, a strelac gola bio je Ilić Ognjen.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije promenio pa su gosti otišli na odmor sa minimalnom prednošću. Mitrovački „Radnički“ odigrao je bolje u drugom poluvremenu ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol golmana Raičevića. Kragujevčani su uspeli da odnesu sva 3 boda sa stadiona kraj Save.

„Ja bi prvo iskoristio priliku da čestitam kolegi na pobedi. Mi još uvek lutamo, tražimo, danas smo imali priliku da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Pribojavali smo se ove utakmice i rekli smo u pripremi i u najavi da je ovo jedan od najtežih mogućih protivnika u ovom trenutku za nas. Odlična ekipa, odlično ukomponovana, jako dobro vođena sa klupe tako da za nas možda jedan ozbiljan test u ovom trenutku da vidimo gde smo. Fali malo te sportske sreće ali kada tri puta zaredom gubite utakmicu posle ovako nekih individualnih grešaka ili pre bi rekao možda nedostatak kvaliteta u odnosu na protivnika, onda jednostavno moramo i mi da podvučemo neku crtu, da sednemo, da razgovaramo, da vidimo da li generalno možemo da nastavimo ovako da radimo ili nešto da menjamo. Činjenica je, od toga se ne može pobeći, u našem poslu to je tako. Kolega je rekao, rezultat je to što se jedino pamti, sve ostalo ide u zaborav već večeras. Noramo da se izvučemo iz ovoga što pre. Jako teška liga za nas, novajlije smo i ne treba da tražimo alibi niti ćemo tražiti alibi. Ja verujem u ono što radim, verujem u ove momke, moramo da se stisnemo, da je lako nije lako. Jednostavno, okrećemo se sledećoj utakmici, protivniku u Žarkovu, da se dobro pripremimo i da pokušamo negde da vratimo ove bodove koje smo izgubili kući. Nadam se da nema skoro nekog “Radničkog” više jer kako god odigramo sa nekim “Radničkim”, mi izgubimo, da li je to Pirot da li je to Kragujevac, valjda nema skoro nekog u rasporedu,” izjavio je trener domaće ekipe Dragoljić Goran.

„Želim da se zahvalim mom kolegi na divnom gostoprimstvu. Utakmica je bila zanimljiva, po ovako teškom vremenu na odličnom terenu. Nadam se da je publika uživala. Mi smo po meni bili dobri prvo poluvreme, drugo poluvreme je možda pripalo našem domaćinu ali sve u svemu, na kraju, ja sam zadovoljan rezultatom,” izjavio je trener gostiju Linta Aleksandar.

FK „Radnički“ trenutno zauzima 13. mesto na tabeli sa 3 osvojena boda. U sledećem kolu FK „Radnički“ gostuje u Žarkovu ekipi OFK „Žarkovo“. 

U igru kod ekipe FK „Radnički“ Sremska Mitrovica ušli su: Trebovac Tomislav (59.min), Kukolj Miloš (62.min), Bulatović Luka (62.min), Stojanovski Aleksandar (80.min) i Obrenović Despot (80.min). 

Kod ekipe FK „Radnički 1923“ Kragujevac u igru su ušli: Avram Radovan (59.min), Mirić Marko (59.min), Aleksijević Uroš (74.min), Petrović Lazar (85.min) i Vidović Uroš (85.min).

Žute kartone u domaćoj ekipi dobili su Trebovac Tomislav i Spasojević Nemanja. 

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Ilić Ognjen, Avram Radovan, Raičević Lazar, Kovačević Stevan i Aleksijević Uroš.

FK „Radnički“ Sremska Mitrovica: Jelovac Milan, Nikolić Srđan, Vasiljević Ivan, Abubakar Sadick, Mićanović Mladen, Ivković Đorđe, Janković Dejan, Stevanović Nikola, Stevanović Nemanja, Spasojević Nemanja, Pejović Luka.
Zamenici igrača: Šegavac Matija, Kukolj Miloš, Bulatović Luka, Trebovac Tomislav, Stojanovski Aleksandar, Obrenović Nemanja, Krneta Ratko, Obrenović Despot, Mijailović Vladimir, Tomac Ivan, Unković Nikola.
Trener: Dragoljić Goran
Pomoćni trener: Simović Željko

FK „Radnički 1923“ Kragujevac: Raičević Lazar, Nikodijević Slađan, Kovačević Stevan, Ćirović Vladimir, Varjačić Aleksandar, Maksimović Đorđe, Ilić Ognjen, Vidović Miloš, Rađen Nikola, Vićentijević Igor, Filipović Stefan.
Zamenici igrača: Savić Vladimir, Petrović Lazar, Todorović Tomislav, Aleksijević Uroš, Vidović Uroš, Dukić Mateja, Avram Radovan, Mirić Marko.
Trener: Linta Aleksandar
Pomoćni trener: Ćurčić Aleksandar

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042