Fudbal

FK „Mitros” stigao do nove pobede

Sremska Mitrovica. FK „MITROS” Sremska Mitrovica – FK „BORAC” Martinci 1:0 /1:0/. Glavni sudija: Tošić Stefan iz Stare Pazove;   Pomoćne sudije: Šljepica Marko i Gavrić Aleksandar, obojica iz Novih Banovaca; Delegat: Marković Miroslav.

U 8. kolu Vojvođanske fudbalske lige – jug, u Sremskoj Mitrovici sastali su se domaća ekipa FK „Mitros“ iz Sremske Mitrovice i gostujuća ekipa FK „Borac“ iz Martinaca. U komšijskom derbiju viđena je jedna tvrda utakmica. U 4. minutu susreta usledila je kolosalna šansa za „Borac“ kada se brzonogi Prijić Bojan spetljao ispred gola domaćih i šansa je otišla u nepovrat. To kao da je dalo krila domaćim igračima koji su angažovanije krenuli sa igrom i zaređali dve stopostotne šanse preko Grbić Igora. U 27. minutu utakmice „Mitros“ dolazi u vođstvo od 1:0, a Sremac Miodrag postigao je gol direktno iz kornera. Šanse za „mesare“ ponovo su se ređale, preko Malinović Marka i Trubić Aleksandra ali je rezultat ostao nepromenjen. Posle novog kornera i gužve u 16 metara iskusni domaći igrač Oparušić Branko naseo je na provokaciju i udaranje gostujućeg igrača Damjanović Dalibora, uzvratio mu udarac i dobio direktan crveni karton. „Mitros“ je ostao sa igračem manje. Međutim, nije se dugo čekalo na igračko poravnjanje. Igrač „Borca“ Damjanović Dalibor koji je izazvao gužvu dobio je posle jednog oštrog starta drugi žuti karton i automatski crveni karton. Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćina. 

U drugom poluvremenu ponovo je domaćin bio bolji. Gosti su imali samo jednu priliku preko Vukotić Nemanje kada je sa oko pet metara šutirao uz samu stativu, pored gola. To je bilo sve od fudblera iz Martinaca do kraja utakmice. Izabranici Tubić Spasoja imali su pet dobrih prilika da udvostruče vođstvo ali su neprecizni bili Grgić, Trubić, Kovačević i Simić. Poslednjih desetak minuta „Mitros“ je znalački čuvao rezultat zadržavanjem lopte i poseda ispred gola „Borca“. Rezultat se nije promenio pa je na kraju utakmice zasluženo slavio FK „Mitros“, rezultatom 1:0. Kada se sve sabere, ekipa „Mitrosa“ je u svim segmentima igre nadigrala svog rivala, zasluženo pobedila ali je ostala žal što svoju borbenu igru sa mnogo želje i zalaganja nisu krunisali sa bar još jednim golom. „Mitrosu“ je ovo treća pobeda u nizu i posle slabijeg starta u prvenstvu, ponovo su oni stari, prepoznatljivi, borbeni i organizovani, sa novim bodovima na svom kontu.

FK „Mitros“ trenutno zauzima 14. mesto na tabeli sa 9 osvojenih bodova. 

U sledećem kolu FK „Mitros“ gostuje u Putincima ekipi FK „PSK“.

U igru kod ekipe FK „Mitros“ ušli su: Kovačević Milorad (68.min), Maglić Nikola (89.min), Laćarački Stanko (90.min) i Mađarovski Dušan (90.min).
Sa klupe kod ekipe FK „Borac“ u igru su ušli: Vuletić Tomislav (46.min), Vukotić Nemanja (46.min), Šojić Dragan (66.min) i Bijelić Daniel (81.min).

Žute kartone u domaćoj ekipi dobili su Grbić Igor i Simjanovski Stevan. 

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Kljajić Uroš i Vuletić Tomislav.
Crveni karton iz ekipe FK „Mitros“ dobio je Oparušić Branko (31.min). Iz ekipe FK „Borac“, crveni karton dobio je Damjanović Dalibor (35.min).

FK „Mitros“ Sremska Mitrovica: Dudić Ognjen, Simić Nenad, Oparušić Branko, Simjanovski Stevan, Sremac Miodrag, Grbić Igor, Malinović Marko, Borovac Stefan, Milošević Srđan, Babić Milan (kap), Trubić Aleksandar.
Zamenici igrača: Mršić Igor, Laćarački Stanko, Mađarovski Dušan, Kovačević Milorad, Santovac Milan, Maglić Nikola.
Trener: Tubić Spasoje

FK „Borac“ Martinci: Jandrić Stanimir, Stajčić Aleksandar, Zoranović Stefan (kap), Maricki Nemanja, Nenadović Darko, Vuletić Marko, Damjanović Dalibor, Kljajić Uroš, Prijić Bojan, Marjanović Aleksandar, Đilas Stefan.
Zamenici igrača: Jovanović Srđan, Božić Nemanja, Vuletić Tomislav, Bijelić Daniel, Vukotić Nemanja, Šarčević Vladimir, Šojić Dragan.
Trener: Gavrilović Darko

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929