Fudbal

Fudbaleri „Radničkog” poraženi kod kuće

Sremska Mitrovica. FK „RADNIČKI” Sremska Mitrovica – FK „RADNIČKI” Pirot 1:1 /1:2/; Glavni sudija: Matić Miroslav iz Loznice; Pomoćne sudije: Savić Nebojša iz Užica, Obradović Nikola; Četvrti sudija: Lukić Aleksandar iz Valjeva; Delegat: Marić Momčilo

U 2. kolu Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK Radnički iz Sremske Mitrovice i gostujuća ekipa FK Radnički iz Pirota. Prva šansa za domaće igrače usledila je već u 12. minutu susreta. Posle odličnog prodora Kukolj Miloša po levoj strani terena i odličnog centaršuta do Mijailović Vladimira usledio je šut sa 11. metara ali je lopta otišla u korner. Domaći tim ponovo je zapretio u 28. minutu meča kada je po desnoj strani terena prošao Pejović Luka i šutirao po sredini gola, pravo u golmana gostiju. Hladan tuš za mitrovčane usledio je u 36. minutu utakmice kada je igrač gostiju Kostić Milutinović Aleksa šutirao sa 25 m. Lopta se odbila od jednog odbrambenog igrača domaćih, promenila pravac i završila u golu nemoćnog Jelovac Milana. Mitrovački Radnički izjednačio je na 1:1 u 42. minutu susreta kada je rezervista Janković Dejan šutirao sa 20 metara, neodbranjivo u donji desni ugao gola gostiju. Što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prvi su zapretili domaći fudbaleri u 58. minutu utakmice. Janković Dejan centrirao je sa desne strane posle koga je Trebovac Tomislav udarcem glavom loptu poslao tik iznad prečke gola gostiju. Fudbaleri iz Pirota zapretili su u 62. minutu meča kada je rezervista Milenković Marko šutirao sa 20 metara i loptu poslao pored stative gola domaćih. Samo minut kasnije Mirković Uroš šutirao je sa 35 metara i lobovao golmana Jelovac Milana za vođstvo od 2:1. Do kraja utakmice vođena je velika borba ali su mreže ostale netaknute. Radnički iz Pirota odneo je sva 3 boda sa stadiona kraj Save.

Ja bi prvo da čestitam kolegi Čelaru i ekipi Radničkog iz Pirota na zasluženoj pobedi. Mi smo jako loše ušli u utakmicu. Imali smo puno problema u prvom poluvremenu. Nismo uspeli da odgovorimo na taj neki njihov stil igre iako smo se pripremali za to, mislim da su verovatno malo izgoreli momci u prevelikoj želji za pobedom i to neko neiskustvo koje će nas jednostavno pratiti u ovoj ligi, a biće mnogo ovakvih utakmica, pobeda i poraza. Mi smo se ni krivi ni dužni vratili u utakmicu krajem prvog poluvremena, izjedanačili smo, i početak drugog poluvremena dao je neku nadu da bi mogli da dođemo do potpunog preokreta. Mislim da smo bili boljih tih prvih dvadesetak minuta drugog dela utakmice kada smo imali neke svoje situacije, nismo ih iskoristili. Nažalost dobili smo jedan gol koji nas je totalno poremetio, izbacio iz koloseka i nismo uspeli do kraja utakmice da ozbiljnije pripretimo. Radi se o izuzetno ozbiljnoj, kvalitetnoj ekipi, izuzetno dobro vođenoj. Znali smo da će biti teška utakmica. U analizi smo se spremali za ovakvu jednu utakmicu ali danas nismo imali sreće. Tri velika boda koja smo doneli sa Novog Beograda su nam veliki podstrek da nastavimo dalje. Ne treba da spustimo glavi dole, šta više momci su dali svoj maksimum danas. Već u petak igramo sledeću utakmicu protiv Kabela. Ostaje da izanaliziramo, da se pripremimo i da pokušamo u Novom Sadu da vratimo ono što smo izgubili ovde, izjavio je trener Radničkog iz Sremske Mitrovice, Dragoljić Goran.

Moram pre svega da odam priznanje našem protivniku, ekipi i mom kolegi Goranu Dragoljiću. Izuzetna ekipa koja nas je do kraja pritiskala i zaista smo imali sreću u nekoliko prilika kada Radnički” nije iskoristio svoje prilike i na kraju. Mislim da je bila zanimljiva utakmica, ide prilog u tome da će ovo prvenstvo biti vrlo neizvesno, mnogo izjedačenih ekipa. Za nas jako bitna pobeda pošto nismo startovali onako kako smo zamislili na početku prvenstva, kod kuće smo remizirali sa “Slogom”. Ostaje da se okrenemo sebi da izanaliziramo ovu utakmicu. Već za nedelju dana nam dolazi jaka ekipa “Grafičara” iz Beograda. Ponovio bi još jednom čestitke igračima i jednog i drugog Radničkog na današnjoj utakmici. Bilo je jako teško vreme za utakmicu, bilo je sparno i na kraju uz malo sreće mi smo uspeli da dođemo do pobede, izjavio je trener gostiju Čelar Dejan.

Mi smo novi u ovoj ligi, ostaje nam da se dižemo. Mlada ekipa, neiskusna, loše smo ušli u utakmicu. Treba da gledamo šta je bilo loše, da popravljamo i da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, izjavio je igrač domaćih Janković Dejan.

Na početku bi želeo da se zahvalim domaćinu na izuzetnom gostoprimstvu. Zaista, jedna vrlo kvalitetna ekipa koja i ako je nova u ovom rangu da će igrati zapaženu ulogu. Utakmica ko utakmica prava prvenstvena i za nas i za domaćina bila jako bitna, pogotovo za nas nakon kiksa kod kuće. Mislim da je mogla da ode i u jednom i u drugom pravcu. Mi nismo imali sreće u prvom kolu, mislim da nam se možda to danas malo vratilo. Sve u svemu, jedna kvalitetna utakmica i odlazimo kući radosni, izjavio je igrač gostujuće ekipe Tolić Filip.

FK Radnički trenutno zauzima 8. mesto na tabeli sa 3 osvojena boda. 

U sledećem kolu FK “Radnički” gostuje u Novom Sadu ekipi FK Kabel”. 

 U igru kod ekipe FK Radnički Sremska Mitrovica ušli su: Janković Dejan (34.min), Mićanović Mladen (46.min), Stojanovski Aleksandar (67.min) i Ivković Đorđe (85.min). Kod ekipe FK Radnički Pirot u igru su ušli: Jaćimović Nikola (46.min), Milenković Marko (46.min), Momić Uroš (72.min) i Milanović Dušan (80.min).

 Žuti karton u domaćoj ekipi dobili su Spasojević Nemanja i Obrenović Nemanja. 

U gostujućoj ekipi žuti karton dobili su: Tolić Filip, Mirković Uroš i Kostić Milutinović Aleksa.

 FK Radnički Sremska Mitrovica: Jelovac Milan, Nikolić Srđan, Abubakar Sadick, Petrović Nemanja, Kukolj Miloš, Trebovac Tomislav, Obrenović Nemanja, Krneta Ratko, Mijailović Vladimir, Spasojević Nemanja, Pejović Luka.
Zamenici igrača: Šegavac Matija, Mićanović Mladen, Ivković Đorđe, Janković Dejan, Ilić Vladimir, Bulatović Luka, Stevanović Nikola, Mirčetić Stefan, Stojanovski Aleksandar, Stevanović Nemanja, Obrenović Despot.
Trener: Dragoljić Goran
Pomoćni trener: Simović Željko

FK Radnički Pirot: Trkulja Marko, Marković Andrija, Mančić Božidar, Adžibaba Nenad, Tolić Filip, Dojkić Bojan, Gjorgjievski Marko, Mirković Uroš, Edoa Guu Serge, Petrov Nemanja, Kostić Milutinović Aleksa.
Zamenici igrača: Ilić Stefan, Mijalković Dimitrije, Momić Uroš, Milanović Dušan, Jaćimović Nikola, Kamenović Miodrag, Milenković Marko.
Trener: Čelar Dejan
Pomoćni trener: Ćirić Milan

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158