Fudbal

Mitrovački Radnički u Prvoj ligi Srbije

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Radnički i čitava Hesna doživljavaju najlepše trenutke sreće i radosti. Od sezone 2020/21 Hesnerci su prvi put u svojoj istoriji članovi Prve lige Srbije. To je po rangu takmičenja Druga liga, elitni rang takmičenja, gde igraju mnogi kvalitetni fudbalski klubovi iz čitave Srbije.

Radnički je osnovan 15. aprila 1922. godine u radničkom predgrađu Mitrovice, popularnoj Hesni. To je klub koji okuplja radnike i radničku omladinu. U svojoj 98. godini postojanja, ispisuje najlepše stranice svoje klupske istorije.

Ono što je bio san i želja mnogih članova i simaptizera Radničkog ostvaren je 2020. godine. Taj predivan san, sanjan punih 98 godina u lepim i divnim, kratkim, letnjim i dugim, zimskim hesnerskim noćima, san i težnja Hesneraca, igrača, trenera, članova uprave, radnika i radničke omladine i navijača Radničkog, desio se!!! Ostvaren je san i cilj mnogih generacija vernih crveno-belim bojama radničkog kluba. Vernih i u trenucima kada je Radnički bio u velikim krizama i nemaštinama, kada je klub ostavljen samom sebi i samo svojim Hesnercima. I tada je Radnički hrabro i dostojanstveno takmičio se, izgarao i borio na teškim i vrućim terenima u Laćarku, Martincima, Kuzminu, Čalmi, Manđelosu, Nikincima, Hrtkovcima, Noćaju i ostalim selima širom Srema. I tada protiv malih, ali poštovanih seoskih klubova u opštinskim, međuopštinskim i sremskim ligama, Radnički je dostojanstveno igrao, takmičio, pobeđivao i gubio. Ali nikada nije izgubio veru i nadu da će se vratiti na mesto koje mu pripada i da će se vinuti u najviša i najlepša fudbalska nebesa.

Klubovi Prve lige Srbije: Radnički (Srem. Mitrovica), Loznica, Borac (Čačak), IMT (Beograd), Kolubara (Lazarevac), Radnički (Pirot), Kabel (Novi Sad), Grafičar (Beograd), Radnički (Kragujevac), OFK Žarkovo (Beograd), Dinamo (Vranje), Zemun, Trayal (Kruševac), Sinđelić (Beograd), Budućnost (Dobanovci), Smederevo, Željezničar (Pančevo) i Jagodina.

Stadion u Hesni. Subota 14. mart 2020. godine. Radnički – Dunav (S. Banovci) 0:0

Tim Radničkog koji je odigrao poslednju utakmicu u Srpskoj ligi – Vojvodina

Stoje s leva: Trnić Jovan, Mićanović Mladen, Pejović Luka, Petrović Nemanja, Kovačević Nikola, Božović Aleksa, Čuče s leva: Vujović Branko, Janković Dejan (kapiten), Perović Nenad, Berak Tibor i Matijević Nemanja.

Krajem  2020. godine počeće pripreme za izgradnji novog stadiona u Hesni. U toku 2021. godine planiran je završetak izgradnje novog stadiona. Stadion će imati kapacitet do 5000 gledalaca. Stadion će u svom kopleksu imati savremene svlačionice, teretanu, kafe-restoran, bioskopsku salu sa 150 mesta, trofejnu salu – Muzej FK Radnički i još dosta drugih pratećih sadržaja.

2022. godine kada klub slavi veliki jubilej 100 godina postojanja kluba, stadion će otvorti najbolji klub u istorji nemačkog fudbala, Bajern iz Minhena.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988