Fudbal, Sport

Minimalni poraz Radničkog od Jedinstva

SREMSKA MITROVICA: FK „RADNIČKI” – FK „JEDINSTVO” Ub 0:1 /0:0/; Gledalaca: 700; Glavni sudija: Borisavljević Ljubiša; Pomoćne sudije: Bogićević Goran i Arnautović Nemanja; Četvrti sudija: Gnjatović Marko; Delegat: Stojanović Miroslav

U pretposlednjem kolu plej-ofa prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, pred prepunim stadionu „Admiralbet” u Sremskoj Mitrovici, sastali su se domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Jedinstvo”. Utakmica je bila veoma dinamična, borbena, kvalitetna i brza sa mnogo lepih akcija, kontranapada i sjajnih odbrana golmana obeju ekipa. U 41, minutu meča posle auta koji su gosti izveli sa desne strane i nesrećne intervencije kapitena Radničkog Đukanović Aleksandra, lopta je došla do Karikarija koji je desnom nogom loptu ispod golmana poslao loptu u mrežu za vođstvo Jedinstva od 0:1.

I u drugom poluvremenu vođena je velika bitka na zelenom tepihu u kojem je stvoreno mnogo prilika. Publika je uživala u odličnom fudbalu do kraja utakmice. Radnički nije uspeo da poravna rezultat pa je ekipa Jedinstva zabeležila pobedu koja ih je odvela u Superligu Srbije.

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su: Đukanović Aleksandar, Vladisavljević Đorđe i Radojičić Stefan.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Radivojević Luka i Paić Aleksa.

„Ja sam do juče sa tim momcima igrao do januara, a onda sam preuzeo ekipu. Ja sam igrao petnaest godina fudbal u Italiji na visokom nivou protiv velikih igrača ali ovo što sam sada osetio menja sav onaj osećaj kad sam bio kao igrač,” izjavio je trener Jedinstva Radovanović Ivan.

„Pre svega želim da čestitam ekipi Jedinstva iz Uba plasman u Superligu. Momci su zaslužili, ne samo na današnjoj utakmici gde su bili zaista bolji nego već u toku cele sezone, pogotovo od drugog dela sezone su pokazali kontinuitet dobrih igara. To su krunisali ulaskom u Superligu. Mi, što se nas tiče generalno, danas nismo bili onako kako smo očekivali, kako smo želeli i planirali. Krivo mi je na neki način što završavamo sezonu na domćem terenu porazom ali šta je tu je. Tu je poslednje kolo da ostavimo dobar utisak pred kraj sezone i početak narednih priprema koje nas očekuju,” izjavio je pomoćni trener Radničkog Šljivić Bojan.

FK „Radnički”: Toroman Nemanja, Cvetković Srđan, Ilić Vladimir, Milić Andrija, Miodragović Ilija, Petrović Đorđe, Radojičić Stefan, Stanisavljević Stefan, Vićentijević Igor, Vladisavljević Đorđe, Đukanović Aleksandar.

U igru su sa klupe ušli: Jovanović Đorđe, Čarapić Strahinja, Amuzu Johnson Kofi i Kai Roderick Tucker.

Trener: Nikolić Dejan

FK „Jedinstvo”: Dubljanić Mišo, Denić Stefan, Dimitrić Ognjen, Doderović Nemanja, Golubović Stefan, Ibrahim Zubairu, Kwaku Karikari, Miladinović Danilo, Paić Aleksa, Pivaš Miodrag, Stojanović Jovan.

U igru su sa klupe ušli: Milanović Igor, Radivojević Luka i Khamis Said Said.

Trener: Radovanović Ivan

FK „Radnički” trenutno zauzima 7. mesto na tabeli sa 49 osvojenih bodova.

U poslednjem kolu FK „Radnički” gostuje u Beogradu prvoplasiranoj ekipi OFK „Beograd”.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218