Fudbal, Sport

U izjednačenoj igri Inđija uz više sreće, do sva tri boda

SREMSKA MITROVICA. FK „RADNIČKI” – FK „INĐIJA TOYO TIRES” Inđija 1:2 /0:1/; Gledalaca: 300; Glavni sudija: Petrović Dejan; Pomoćne sudije: Jovanović-Džajić Nemanja i Đurić Željko; Četvrti sudija: Bikić Nikola; Delegat: Elezović Radomir

U 29. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Inđija Toyo Tires”.

U 15. minutu meča, fudbaleri Radničkog izgubili su loptu na sredini terena, lopta je došla do Grbović Toplice koji je prošao po desnoj strani terena, dodao loptu po zemlji Janjić Vasiliju koji je ispod golmana poslao loptu u mrežu za vođstvo Inđije od 0:1.

U nastavku susreta domaći igrači su napadali goste ali nisu uspeli da ugroze njihov gol pa su na odmor otišli sa golom zaostatka.

Na početku dugog poluvremena, u 48. minutu meča, fudbaleri Radničkog izveli su sjajan kontranapad preko rezerviste Mitrović Stefana koji je kao šilo prošao po desnoj strani, dodao loptu do Stefana Stanisavljevića koji evrogolom matira gostujućeg golmana i poravnava rezultat na 1:1.

Fudbaler Radničkog Ivić Lazar je u 57. minutu meča izgubio loptu na sredini terena, lopta je došla do Janjić Vasilija kojii je predriblao dva protivnička igrača, šutirao sa nekih dvadesetak metara i matirao golmana domaćih za vođstvo Inđije od 1:2. Domaći nisu uspeli da iskoriste nekoliko prilika do kraja meča tako da su gosti uspeli da osvoje tri boda.

U domaćoj ekipi žuti kartone dobili su: Petrović Đorđe, Mitrović Stefan i Jovanović Đorđe.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Janjić Vasilije, Mijailović Andrija i Subotić Nemanja.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Čarapić Strahinja, Cvetković Srđan, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivić Lazar, Miodragović Ilija, Petrović Đorđe, Prljević Marko, Stanisavljević Stefan, Stefanović Stefan.

U igru su sa klupe ušli: Mitrović Stefan, Vićentijević Igor, Đukanović Aleksandar, Pius Obuya i Jovanović Đorđe.

Trener: Nikolić Dejan

FK „Inđija Toyo Tires”: Tasić Luka, Desančić Aleksandar, Grbović Toplica, Janjić Milan, Janjić Vasilije, Mihajlović Stefan, Mitrović Jovan, Stojanović Slaviša, Tešić Stefan, Vuković Lazar.

U igru su sa klupe ušli: Maričić Miroslav, Stojanović Marko, Subotić Nemanja, Kukolj Đorđe i Popović Nikola.

Trener: Golić Jovan

„U najavi utakmice sam rekao, protivnik koji je jako dobro organizovan sa puno energije, znamo da je neugodan kao domaćin. I ono što najvažnije je naše stanje gde smo psihološki bili u teškom momentu posle poraza na domaćem terenu. Izuzetno teška utakmica ali smo pokazali po ko zna koji put da kada je bilo najteže, onako kada su bile najstresnije situacije da smo iz toga izlazili kao tim pre svega. Hvala momcima za energiju, htenje pokazano, utakmica je bila zahtevna izuzetno. Tas na vagi je prevagnuo na našu stranu i ako ne mogu da kažem da smo zasluženo pobedili jer je tokom svih devedeset minuta svaka ekipa imala neke svoje periode dobre igre. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće, nadam se da se vidimo u plej-ofu ponovo,” izjavio je trener Inđije Golić Jovan.

„Sigurno teška utakmica za nas. Bili smo hendikepirani nekim kartonima, nekim povredicama i nekim stvarima koje su se izdešavale u međuvremenu od prošle utakmice sa Kolubarom. Još jednom se pokazalo da ako mi nismo na nivou pravom i ako nismo skoncentrisano sto posto na dešavanju na terenu, dešavaju se ovakve neke gluposti koje su se definitivno danas desile. Mi smo sami sebi dali dva gola, i prvi gol i drugi gol su individualne greške koje ne smeju da se dešavau na tim delovima terena gde iz te situacije uvek kazna sledi. Na žalost, ovoga puta smo mi napravili te dve kardinalne greške koje su nas skupo koštale. Kada smo najviše imalu dominaciju, mi smo primili prvi gol i drugi gol u periodu dobre igre. Ekipa Inđije je sigurno ekipa od kvalitetnih pojedinaca pokazalo se to i danas, ekipa koja zna šta hoće, zna da igra fudbal što je najbitnije i zna da se ponaša takmičarski. Što nama u ovakvim okolnostima sigurno nije odgovaralo na kraju kada smo imali neke situacije da ih kaznimo. Moji momci moraju da dignu glavu, da se malo pogledamo u oči za gluposti koje nam se dešavaju i da se okrenemo narednom susretu sa Smederevom u zadnjem kolu. Ekipi Inđije čestitam na ulasku u plej-of i daljoj borbi za Superligu,” izjavio je trener Radničkog Nikolić Dejan.

FK „Radnički” trenutno zauzima 8. mesto na tabeli sa 41 osvojenim bodom.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Smederevu ekipi FK „Smederevo 1924”.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719