Fudbal, Sport

Radnički osvojio nova tri boda u borbi za plej-of

SREMSKA MITROVICA. FK „RADNIČKI” – FK „KOLUBARA” Lazarevac 2:0 /1:0/; Gledalaca: 350; Glavni sudija: Bikić Nikola; Pomoćne sudije: Jovčić Jovan i Laluja Bojan; Četvrti sudija: Delibašić Marko; Delegat: Glođović Vlado

U derbiju 28. kola prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Kolubara”.

Pre početka utakmice minutom ćutanja odana je poslednja počast bivšem kapitenu i legendi Radničkog Milošević Dragoljubu Šekiju. Radnički je odlično igrao od samog starta meča i bio bolji rival. Inicijativa fudbalera Radničkog brzo im se isplatila.

Posle jednog dužeg napada domaćih u 16. minutu meča, odbijena lopta došla je do Stanisavljević Stefana koji je preciznim udarcem levom nogom savladao golmana Kolubare za vođstvo Radničkog od 1:0. Do kraja ptvog poluvremena stvoteno je još nekoliko šansi ali nije bilo promene rezultata. Na pauzu se otišlo sa prednošću Radničkog od jednog gola.

Radnički je nastavio u odličnom ritmu i tokom drugog dela igre. Kolubara je nekako odolevala pred napadima domaćih.

Posle izvedenog kornera sa desne strane, domaći fudbaler Ivić Lazar je pogodio prečku, lopta se odbila do Stefana Stanisavljevića koji šalje loptu u mrežu i svojim drugim golom udvostručuje prednost Radničkog u 61. minutu utakmice. Kolubara nije uspela u nastavku da ozbiljnije ugrozi gol domaćih pa je Radnički mirno priveo utakmicu kraju i osvojio nova važna tri boda u borbi za plej-of.

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su: Gajić Uroš, Cvetković Srđan i Milić Andrija.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Savković Mile i Radosavljević Vukašin dok je Filipović Miloš dobio crveni karton.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Cvetković Srđan , Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivić Lazar, Miodragović Ilija, Prljević Marko, Stajković Lazar, Stanisavljević Srđan, Stefanović Stefan.

U igru su sa klupe ušli: Petrović Đorđe, Milić Andrija, Mitrović Stefan i Vićentijević Igor.

Trener: Nikolić Dejan

FK „Kolubara”: Stanivuković Dejan, Braunović Vukašin, Cvetićanin Luka, Ilić Mihailo, Jevremović Janko, Kočović Nenad, Matsui Hikaru, Nikolić Nemanja, Savković Mile, Suwa Yuma, Đorđević Krsta.

U igru su sa klupe ušli: Filipović Miloš, Furtula Nikola, Jovanović Jordan, Marinković Ognjen i Radosavljević Vukašin.

Trener: Šašić Sava

„Čestitao bi ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi. Znamo da su sve utakmice koje se igraju do kraja teške. Svaki bod je bitan jer mnogo ekipa se bori za plej-of i plej-aut, tu je skoro pola lige na par bodova. Ekipa Radničkog je danas bila bolja. Mi smo odigrali trenutno koliko smo mogli,” izjavio je pomoćni trener Kolubare Petar Đinđić.

„Mi smo imali iza nas neki krizni period od nekih nedelju dana dve, dva loša rezultata, dve loše odigrane utakmice. Međutim, ono što bi ja hteo da istaknem da su stvarno ovi momci danas bili junaci, da smo prethodnih par dana uspeli nekako da zbijemo redove da delujemo onako kako mi treba da izgledamo stalno na terenu, onako kako treniramo. Pokazali su jedno zajedništvo, jednu disciplinu i na kraju zasluženo pobedili odličnog protivnika, ekipu koja je dobro vođena, koja ima dobre pojedince koja je danas ovde videla šansu da eventualnom pobedom se uključi u borbu za plej-of. Praktično smo mi u nekom direktnom sudaru izašli kao pobednici potpuno zasluženo po meni. Čestitke svim igračima Radničkog i svim ljudima koji su došli ovde na utakmicu da se zahvalim na podršci, ” izjavio je pomoćni trener Radničkog Darko Baljak.

FK „Radnički” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 41 osvojenim bodom.

U sledećem kolu FK „Radnički” dočekuje ekipu FK „Inđija Toyo Tires” iz Inđije.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719