Fudbal, Sport

IN MEMORIAM: Dragoljub Milošičević Šeki

SREMSKA MITROVICA. U rano jutro 2. aprila preminuo je Dragoljub Milošičević – Šeki dugogodišnji igrač, kapiten i jedan od legendi FK Radnički iz Sremske Mitrovice.

1966/67. godina

Rođen je u Čalmi 1946. godine gde je i počeo da igra fudbal za čalmansku Slogu. U Hesnu  dolazi 1966. godine, bilo je to prvenstvo Vojvođanske lige 1966/67. Te godine Radnički je imao najoblji tim do tada u svojoj istorji kluba i postao šampion Vojvođanske lige. U jakoj i žestokoj konkurenciji, pored Horninga, Ognjanovića, Josipa Matkoviča, Ilije Jovanovića i drugih, Šeki je dao svoj skroman doprinos. Odigrao je pet prvenstvenih utakmica i postigao jedna gol.

1976/77. godina

U narednim sezonama pa sve do kraja karijere, Šeki je bio nezamenjiv prvotimac Radničkog, kapiten i jedna od najboljih igrača u istorji crveno-belih iz Hesne. Kao čovek i igrač stekao je poverenje Radničkog i čitavog kraja, svi su voleli, cenili i poštovali Šekija. Bio je i ostao jedna od najvećih legendi FK Radnički.

1979/80. godina

Odigrao je 250 prvenstvenih utakmica za prvi tim mitrovačkog Radničkog u 13 sezona. Drugi je u istoriji na listi po broju utakmica odigranih za Radnički, samo Ružojčić Milenko Šerif je odigrao malo više utakmica od njega, 255.

Sahrana Dragoljuba Milošičevića – Šekija biće u sredu 3. aprila u 13 sati na pravoslavnom groblju u Ćalmi.

Delegaciju kluba iz Sremske Mitrovice, uz crveno belu suzu, buket cveća sa crvenim i belim ružama i oproštajni govor od Šekija, držaće njegov saigrač, prijatelj i kum Eugen Rac-Jole.

Njegov voljeni klub Radnički, kojem je posvetio svoju mladost, u 16 časova igra važnu prvenstvenu utakmicu sa Kolubarom iz Lazarevca u okviru 28. kola Prve lige Srbije. Minutom ćutanja pre početaka susreta odaće se pošta velikom Šekiju.

Neka mu je večna slava.

Najava događaja

13jun19:0020:00Promocija knjige „Ždral”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7160117.0672117.4184