Odbojka, Sport

Sremice završile sezonu na šestom mestu

UB. Subota, 23. mart 2024. UB – Srem 3:0 (25:19, 26:24, 25:19) 76:62; SH UB – Ub (Gledalaca: 100); Sudije: Jović Vladimir i Kovačević Savo.

Odbojkašice Srema nisu uspele da pobede Ub na gostovanju  u poslednjem 22. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Meč je pobedniku donosio peto mesto na konačnoj tabeli. Ubljanke su danas, na domaćem terenu, savladale Srem sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:19, 26:24 i 25:19.

Ovom pobedom Ub je na učinku 13-9 i završio je regularni deo sezone na petoj poziciji na tabeli. Protivnik u četvrtfinalu plej-ofa biće im Crvena zvezda iz Beograda, koja je na četvrtoj poziciji sa skorom 16:5. Sa druge strane, Srem se nalazi na šestom mestu (12-10) i igraće protiv Železničara iz Lajkovca (17-5). Utakmice četvrtfinala plej-ofa na programu su 26. i 29. marta, dok je eventualni treći meč zakazan za 1. april.

Trener Kapric se opredelio za postavu Mihajlović i Grabić primači, tehničar Đorđević Mila, korektor Drašković, srednje blokerke Živanović i Đorđević Aleksandra i libero Stanković. Tokom meča šansu su dobile sve igračice. Od samog početka uvodnog seta, pa sve do same završnice Ubljanke su držale prednost na svojoj strani. Bila je raspoložena domaća ekipa, Anđelka Novosel je skupila čak 7 poena u ovom setu, a pratila je Petranović sa 5. Čak šest set lopti imao je Ub, a greškom protivničke ekipe je poveo 1:0.

Velika borba vodila se u narednom periodu, bila je prava rezultatska klackalica i vođstvo se konstantno smenjivalo. Podigao je Srem nivo svoje igre i pokušao da izjednači ukupan rezultat. U završnici se još jednom istakla Novosel koja je as-servisom i poenom iz napada donela svojoj ekipi minimalnu prednost (22:20). Došao je tim Marijane Boričić i do dve set lopte, ali gošće su uspele da se “izvuku” i dobili smo neizvestan kraj koji se igrao na razliku. Međutim, još jedna greška u bitnom momentu je koštala Srem i Ub je otišao na 2:0. -26:24

U naletu su bile odbojkašice Uba, raspucala se i Alfonso koja je upisala u ranoj fazi i dva as-servisa. Pridružila joj se i Petranović kako sa servis linije, tako je bila sjajna i na mreži, pa je prednost domaćih samo rasla. Sve do kraja utakmice nije Srem uspeo da se vrati i sa 25:19 Ub je zabeležio maksimalni trijumf.

Rada Perović, dizač Uba, poželela je sreću u plej-ofu Srema, ali i svojoj ekipi.

„Želela bih da čestitam svojoj ekipi na maksimalnoj pobedi i na završetku ligaškog dela i petom mestu. Na današnjoj utakmici, iskreno svi konci su bili u našim rukama. Nismo dozvolili Sremu da se razigra, da igraju njihovu prepoznatljivu igru. Možda smo im neke lopte poklonili, ali oni to nisu iskoristili. Očekivali smo veću borbu u nekim trenucima, ali naravno da smo srećni ovim rezultatom. Želim ekipi Srema sreću u plej-ofu, kao i svom timu. Očekuje nas već u utorak prva utakmica četvrtfinala, a mi ćemo ući maksimalno sa svim svojim oružjem koje imamo. To je to, kraj sezone je, nemamo šta više da štedimo i čekamo, sve što imamo daćemo u te dve utakmice u četvrtifinalu. Svakako da nam poslednje dve pobede veoma znače, pre svega zbog samopouzdanja i da preskočimo niz od par poraza. Lepu poruku smo poslali ostalim ekipama, ne mogu da kažem da su nas otpisali, ali smo cele sezone od prvih četiri-pet ekipa gubili. U plej-ofu se nikad ne zna i ja uvek ostavljam za kraj, posle utakmice se čestita protivniku, ali dok se poslednji poen ne odigra nema predaje”, zaključila je Perović. 

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Simona Petranović sa 16, dok je poen manje upisala Novosel. U protivničkoj ekipi čak tri igračice su završile sa 10 poena – Grabić, Drašković i Živanović.

ŽOK Ub: Zarić Nikolina, Petrović Matea, Cvetičanin Aleksandra, Marjanović Nevena, Novosel Anđelka, Rogić Lucija, Perović Rada, Lukić Katarina, Petranović Simona, Tadić Aleksandra, Alfoso Benitez Anet, Mitrović Ana, Kutlešić Anica, trener Marijana Boričić

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Grabić Dunja, Ivković Anastasija, Đorđević Aleksandra, Stevanović Dragana, Egić Isidora, Stanković Dunja (l), Milunović Milica, Drašković Minja, Đorđević Katarina (l), Đorđević Mila, Živanović Milica, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042