Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema završile takmičenja u plej–ofu Superlige Srbije

SREMSKA MITROVICA. Železničar – Srem 3:0 (25/8 25/14 25/17) 75:39; Srem – Železničar 0:3 (22/25 18/25 22/25) 62:75

Odbojkašice Srema su završile takmičenje u plejofu Superlige Srbije porazima od favorita ekipe Železničara iz Lajkovca. Ipak Mitrovčanke pogotovo u drugom meču nisu pružile lošu igru. U ovom momentu to je i realni domet odbojkašica Srema. Šesto mesto u ligaškom delu i plasmana u plej-of svakako je najveći uspeh ove generecije Sremovih igračica.

Prva utakmica je odigrana u Lajkovcu i Železničar ju je lako dobio. Mitrovčanke su u meč ušle potpuno dekoncentrisane i domaćin ih je ostavio na svega osam osvojenih poena.

Ni u drugom setu nije bilo previše iznenađenja, pošto je četa Branka Kovačevića od početka diktirala tempo. Poenima Ksenije Tomić i Vanje Ivanović, odmah je Železničar napravio prevagu, da bi u nastavku svoj doprinos dala i Jovana Zelenović, što je omogućilo domaćinu da duplira vođstvo – 25:14.

Iznenađenje je izostalo i u trećoj deonici u kojoj je Železničar po oprobanom receptu rano napravio značaju rezultatsku zalihu, koju je u nastavku vešto čuvao i na kraju je sa 25:17, stigao do zasluženog trijumfa. Vanja Ivanović predvodila je svoj tim do pobede sa 12 poena, a pratile su je Ksenija Tomić i Jovana Zelenović sa po 10, dok su se u ekipi Srema istakle Ana Mihajlović i Minja Drašković sa po sedam.

U drugoj utakmici u Mitrovici bilo je sasvim drukčije. Meč dva ravnopravna rivala bio je neizvestan u svakom setu. Na kraju je odlučio veći individualni kvalitet ekipe Železničara. Sremice u ovoj utakmici pružile daleko jači otpor, ali su na kraju Lajkovčanke uspele da slome rivala i proslava plasmana u polufinale mogla je da počne.

Vanja Ivanović i Jovana Zelenović predvodile su svoj tim do pobede sa po 15 osvojenih poena, dok je u ekipi Srema Minja Drašković zabeležila 11.

Železničar će se za finale boriti sa TENT-om koji je pobedio Partizan, dok će pazovačko Jedinstvo pobednik nad Omladincem iz Novih Banovaca ime rivala u polufinalu saznati nakon majstorice između Crvene zvezde i Uba. Polufinalne utakmice zakazane su za 9, 12. i 15. april.

GŽOK Srem: Mihajlović A, Mihajlović M, Grabić, Kapric, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milunović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M. Živanović, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

ŽELEZNIČAR: Ivanović, Stanojević, Veltman Kelsi, Milojević, Zelenović, Pakić, Terel, Stojanović, Kostadinović, Božić, Koprivica, Žakić, Stojanović, Tomić, trener Branko Kovačević

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630