Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema u uzbudljivom meču nadigrale Inđiju

SREMSKA MITROVICA. Subota, 2. mart 2024. GŽOK Srem – OK Inđija 3:2 (23:25, 25:12, 25:13, 22:25, 15:11) 110:86; Sportska hala Mitrovačka gimnazija-Sremska Mitrovica; Gledalaca: 120; sudije Zelenović Đorđe – Popović Tomislav

Odbojkašice Srema ostvarile su pobedu u 19. kolu Superlige Srbije. One su savladale ekipu Inđije uz dosta oscilacija u igri rezultatom 3:2, tako su i formalno obezbedile šesto mesto u ovogodišnjem takmičenju koje im donosi plasman u plej of i meč sa beogradskom Crvenom zvezdom ili Železničarom iz Lajkovca.

Mada su u celini bile mnogo bolje od ekipe Inđije igračice Srema su oscilovale u meču što je gošćama omogućilo da sa malom razlikom dobiju dva seta i meč uvedu u neizvesnu završnicu koju donosi peti set.

Odbojkašice Inđije su bolje otvorile meč i povele 15:8. Činilo se da je prvi set već odlučen ali su Sremice smanjile na 14:16 posle ulaska mlade Antić koja je unela živost u igru. Posle toga se vodila borba za svaki poen. Inđija se odvaja na 15:20, a Srem izjednačuje na 21:21. Ipak set pripada Inđiji i četa trenera Jerkovića pokazujeda u Mitrovicu nije došla kako bi olako predala bodove.

U drugom setu igračice Srema su zaigrale mnogo ozbiljnije i od početka su držale vođstvo da bi do polovine seta vodile 13:2. Potom su i čitav set rutinski privele kraju. Posebno su se istakle Aleksandra Đorđević i Minja Drašković.

U trećem setu Srem ponovo dominira. Otvorioga je poenima mlade Jovane Antić te napravio veliku razliku i bez problema ga dobio. Veoma dobra na prijemu, a i u napadu bila je Dunja Grabić.

Kada se činilo da se utakmica bliži kraju Mitrovčanke padaju, a Inđijke dižu kvalitet igre pogotovo u sredini seta kada preokreću vođstvo Srema od 12:9 na 16:14 u svoju korist. Trener Kapric uvodi Anu Mihajlović koja uspeva da stabilizuje prijem ali Inđija ipak dobija set.

Peti set je bio neizvestan do pred kraj a ekipe su dobijale poene u serijama. Srem je vodio 7:3 Inđija stiže na 7:7 ali se potom Srem odvaja na 10:7 i 14:8 što je bilo dovoljno za pobedu u setu i meču.

Solidna utakmica Srema ali je pokazala i određene slabosti koje su se ovom timu više puta ponavljale. Ekipa Inđije je igrala u skladu sa mogućnostima i ipak može biti zadovoljna bodom koji nosi kući.

U ekipi Srema su se naročito istakle Aleksandra Đorđević i Minja Drašković.

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milanović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, Živanović, trener Nikola Kapric, pom. trener Rajko Petrović

OK Inđija: Božović (l), Barnak, Isailović, Trivun, Bogdanović, Ljubičić, Joldić, Jerinić, Andrić, Knežević, Kojadinović, Vulić, Bojanić(l), trener Nikola Jerković

U sledećem 20. kolu Srem gostuje ekipi TENT-a u Obrenovcu, a Inđija je domaćin ekipi Kleka.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630