Fudbal, Sport

Divošani ubedljivi u Temerinu

TEMERIN. Sloga (T) – Hajduk (D) 1:4 (0:2) Gledalaca: 300. Sudija: Nemanja Bošković (Salaš Noćajski) ; Strelci: Marjanović u 58. za Slogu, Zolnajić u 5, 9. i 48. (iz penala) i Nađ u 80. za Hajduk. Žuti kartoni: Tomić, Zelić, Vojvodić (Sloga), Zolnajić, Mandić, Zeljković (Hajduk).

Sjajna utakmica Hajduka u Temerinu. Bodovi zasluženo odlaze u Divoš. Uvodne minute, domaćini su prespavali, a to je lider nemilosrdno kažnjavao i došao do vođstva iz greške bonusa Latkovića, kada je poklon iskoristio Bojan Jurišić i ubacio u kazneni prostor, gde je Nenad Kudrić nesebično propustio loptu do strelca Aleksandra Zolnajića. Bojažljivo su delovali Temerinci, pa je proigravanje Kristofera Nađa u prazan prostor ispratio Aleksandar Zolnajić, dupliravši kapital gostiju iz Divoša.

Posle kornera Marjanovića, odbrana Hajduka je otklonila opasnost, a loptu nije najbolje zahvatio Papak, za razliku od Stefana Cvijića, koji je povukao kontranapad. Izašao je ispred Dušana Vojvodića i kada je krenuo da zaobilazi golmana došlo je do kontakta za kazneni udarac. Realizator najstrože kazne, bio je Aleksandar Zolnajić, taman da upiše het-trik.

Od tog trenutka, domaćini su zaigrali bolje. Nemanja Tomić, bio je inicijator akcije, uloga asistenta pripala je kapitenu Robertu Pastoru, dok je Nenad Marjanović podesio nišan – 1:3. U 64. minutu, pogrešio je Peković, loptu je odneo Stefan Cvijić, ali stativa je bila saveznik domaćina.

Pokušavali su crveno-beli da ponovo zatresu mrežu i time meč uvedu u neizvesnu završnicu. Marjanović je bio pokretač svih akcija u drugom poluvremenu, pronašao je Branka Karaća u kaznenom prostoru u 76. minutu, a udarac glavom u bliži ugao je završio pored stative, uz uzdahe sa tribine. Uklizao je požrtvovani Najdan Herceg i proigrao Bojana Jelića, vezista gostiju je uočio usamljenog Kristofera Nađa, nije mu nedostajalo koncentracije za devetu recku u golgeterskoj koloni.

Igrač utakmice: Zolnajić

SLOGA: Vojvodić, Peković (od 70. Jakovljević – ), Latković (od 46. Marjanović), Tomić, Zelić, Drinić, Krajnović , Mijailović, Pastor, Karać , Papak (od 70. Ribar – ).

HAJDUK: Petrović, Džibrić (od 72. Zeljković – ), Radaković, Jelić, Jević, Mandić, Cvijić (od 78. Bajunović – ), Nađ, Kudrić (od 62. Veselinović – ), Zolnajić (od 78. Herceg – ), Jurišić.

Hajduk je ovom pobedom zadržao lidersku poziciju na tabeli a u sledećem 21. kolu Vojbođanske lige grupa jug ponovo ga čeka teško gostovanje ovaj put kod ekipe Jadran u Golubincima.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630