Fudbal, Sport

Promocija novog pojačanja Fudbalskog kluba „Radnički”

SREMSKA MITROVICA. Protekli period doneo je velike promene u igračkom kadru Radničkog iz Sremske Mitrovice, 11. fudbalera je potražilo novu sredinu, dok će šefu stručnog štaba Dejanu Nikoliću u nastavku sezone na raspolaganju biti isto toliko novih imena.

„Mi smo krenuli pripreme jedanaestog januara i ušli smo u neki finiš priprema, u neku petu nedelju. Ostao nam je još samo finiš pred prvenstvo, ta zadnja nedelja. Što se nas tiče uglavnom smo sve sproveli što smo planirali i sve onako kako smo želeli i kako smo po tom nekom našem programu planirali da se odvijaju pripreme. Najbitnije je da je većina igrača bila zdrava, samo neke bolesti i malo neko ispadanje iz stroja osim golmana koji je bio malo duže odsutan. Neke promene su se desile u klubu što se tiče igračkog kadra, jedanaest igrača je otišlo u prelaznom zimskom roku, jedanaest je došlo tako da u suštini većina tih igrača koje smo mi želeli da dovedemo, došli su u klub i nadamo se da će svojim igračkim i ljudskim kvalitetima učiniti sve da mi na proleće izgledamo još bolje, nego što smo izgledali u jesenjem delu i sigurno da ostvarimo ciljeve, a to je pre svega ulazak u plej-of. Ako se desi nešto još više, super, ali osnovni cilj kluba je plej-of. Do sada smo odigrali šest prijateljskih utakmica, imamo još u subotu generalnu probu sa ekipom Slovena iz Rume. Ulazimo u zadnju nedelju gde ćemo finiširati neke stvari ali u suštini većinu stvari smo već uradili. Uvek je proleće teže od jesenjeg dela prvenstva. Većina ekipa se pojača u zimskom prelaznom roku i mnogo je teže igrati prolećni deo prvenstva jer svi jure neki plasman. Nas očekuje već na startu teška utakmica protiv ekipe Jedinstva sa Uba gde gostujemo. Oni imaju izuzetno dobar tim i iz nekih priča imaju visoke ambicije. Što se tiče poređenja sa jesenjim delom prvenstva i ekipe koja je igrala u jesenjem delu, mislim da ova ekipa i ovi igrači koji su sad u igračkom pogonu izgledaju brže, agresivnije, ozbiljnije na terenu nego što smo izgledali u prvom delu. Većina ovih igrača koje smo doveli imaju kontinuitet u zadnjim sezonama iz klubova odakle dolaze u kojima su odigrali većinu utakmica. Većina igrača, osim par mladih koji treba da se dokazuju, imaju kvalitet zbog čega su i došli,” izjavio je trener Radničkog Dejan Nikolić.

Došli:

1. Nemanja Toroman, golman (pozajmica FK „Vojvodina”, Novi Sad)

2. Strahinja Čarapić, krilni napadač (FK „IMT”, Beograd)

3. Stefan Stanisavljević, napadač (pozajmica FK „Mladost” Lučani)

4. Lazar Stajković, krilni napadač (pozajmica FK „Spartak” Subotica)

5. Igor Vićentijević, levi bek (FK „Loznica”, Loznica)

6. Stefan Radojičić, štoper (FK „Rudar”, Pljevlja)

7. Johnson Kofi Amuzu, napadač (pozajmica FK „Javor Matis” Ivanjica)

8. Andrija Milić, vezni (pozajmica FK „Radnik” Surdulica)

9. Kai Taker, levi bek (pozajmica FK „Voždovac”, Beograd)

10. Ilija Miodragović, levi bek (pozajmica FK „Spartak”, Subotica)

11. Vuk Karadžić, golman (FK „Radninčki” Novi Beograd”

„Drago mi je što sam se vratio ponovo u Radnički. Za klub me vežu lepe uspomene. Ovde ima dosta saigrača sa kojma sam igrao u prvom mandatu. Novajlije koje su stigle u periodu dok ja nisam bio tu su me takođe dobro prihvatile. Imamo svi zajedno jedan zajednički cilj, a to je najviši plasman za početak plej-ofa. Ako sve bude kako treba, bili bi srećni da uđemo i u taj baraž. Daćemo sve od sebe da se taj cilj i ostvari. Želeo bih da se zahvalim upravi i treneru na ukazanom poverenju i nadam se da ću opravdati očekivanja. Takođe se nadam da će ovaj moj drugi mandat biti uspešniji nego prvi,” izjavio je novi-stari fudbaler Radničkog Andrija Milić.

„Dolazim iz fudbalskog kluba Loznica i ovde sam dve nedelje. Novi sam igrač i još nisam upoznao sve kako treba ali prvi utisci su fenomenalni. Pre svega šef, struka cela, rad na treninzima, sve je na izvanrednom nivou. Nadam se da ću biti dobro pojačanje u prolećnom delu sezone,” izjavio je novi fudbaler Radničkog Igor Vićentijević.

Otišli:

1. Radoš Protić

2. Mihailo Dragićević

3. Nikola Tripković

4. Filip Pađen

5. Vladimir Milicanović

6. Vido Marković

7. Luka Gluščević

8. Đorđe Ivković

9. Milan Srbijanac

10. Peter Maker

11. Mićić Lazar

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632