Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema ubedljive u trijumfu nad Radničkim

BEOGRAD. Sreda, 21. februar 2024. – 20.00h, Radnički Blasters – Srem 0:3 (9:25, 18:25, 23:25) 50:75; SH David Kalinić Beograd (Gledalaca: 120); Sudije: Papović Dragan – Milošević Milan

 Odbojkašice Srema odigrale su jednu od najboljih ovosezonskih utakmica. Maksimalnim rezultatom savladana je ekipa Radničkog sa beogradskog Crvenog krsta.  Radnički koji se u polusezoni veoma pojačao ulaže velike napore da se odlepi sa dna tabele i opstane u Superligi.  Posle dva vezana trijumfa i dobre igre protiv lajkovačkog Železničara domaće igračice su se nadale da pobedom nad Sremom izlaze iz najugroženijeg dela tabele.  Možda ih je ta želja i omela u igri ali najviše je bilo do igračica Srema koje su meč odigrale velemajstorski. Trener Kapric se opredelio za postavu Grabić i Milunović na poziciji primača servisa, srednje blokerke  Živanović i  Đorđević Mila, tehničar Đorđević Aleksandra, korektor Drašković i libero Stanković.

Mada je Radnički osvojio prvi poen, Srem je odličnim servisom Dunje Grabić i sjajnom igrom čitavog tima preokrenuo na 7:1. Pri kraju prvog seta pri rezultatu 18:9 Srem je još jednom serijom uz izuzetan servis Milice Živanović prosto samleo protivnika za pobedu u prvom setu 25:9.

Sjajno su odbojkašice Srema nastavile i u drugom setu. Brzo su napravile prednost koju su održavale do kraja seta. Izvanredno je u ovom setu igrala Aleksandra Đorđević  a prijemom su se istakle Grabić i Stanković.

Treći set je bio najneizvesniji. Radnički je značajno poboljšao prijem. Do polovine seta su igračice sa Crvenog krsta vodile 13:8. Tada Srem polako preokreće i u završnicu ulazi sa prednošću 21:18, što je bilo dovoljno za pobedu u setu i čitavom meču.

Trener Kapric je po svoj prilici našao u ovom trenutku najbolju postavu koja igra na veoma visokom nivou. Sve igračice su bile sjajne a servis i prijem su bili na izuzetnom nivou. Pred Sremovim igračicama je još četiri utakmice do plej ofa u koji će najverovatnije ući kao šestoplasirana ekipa. U sledećem 19. Kolu najvišeg odbojkaškog takmičenja Superlige Srbije Srem je domaćin ekipi Inđije.

OK Radnički: Cezar, Radmilović, Kimberli, Tomović, Ostojić, Simovski, Ristić. Miščević, Vukmanov – Simokov, Simić, Lekić, Žigić, Stanojević, Radaković, trener Nikola Milosavljević

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milanović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, Živanović, trener Nikola Kapric, pom. trener Rajko Petrović

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630