Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema donele bodove iz Kleka

KLEK. Subota, 10. februar, ŽOK Klek – GŽOK Srem 2:3 (17:25, 25:19, 14:25, 27:25, 6:15) 89:109; SC Miloš Grbić, Klek, gledalaca 120, sudije: Bićanin Milan i Jović Vladimir.

U veoma neizvesnom meču odbojkašice Srema su bile bolje od ekipe Kleka i ostvarile tešku ali zasluženu pobedu rezultatom 3:2. Bez obzira što je kvalitet bio na strani gošći iz Sremske Mitrovice očekivala se izuzetno teška utakmica jer su igračice Kleka u grčevitoj borbi za opstanak sa ekipom beogradskog Radničkog. Trener Srema Kapric se opredelio za postavu Ana Mihajlović, Grabić, Ivković, Đorđević, srednje blokerke Đorđević i Živanović i libero K. Đorđević.

Klek je na samom startu poveo 4:0 pa je trener Nikola Kapric uzeo rani tajm aut i rezultat se brzo preokrenuo na 12:5 za Srem. Ovu prednost su Sremice održale do kraja seta. U ekipi Srema je došlo do izmene na početku narednog seta umesto Ivković poziciju korektora je preuzela Drašković.

U drugom setu bio je egal do same sredine, tada je domaći tim uspeo da se odvoji zahvaljujući odličnim servisima i igrom u bloku i odbrani. Treći set su odbojkašice Srema dobile ubedljivo. ŽOK Klek je u četvrtom poveo sa 15:10, međutim Srem okreće rezultat na 21:20 i delovalo je da se meč privodi kraju. Tada Klek odličnom igrom u odbrani i sjajnom realizacijom napada Ane Sarić, došao do 27:25 i izjednačenja na 2:2 u setovima.

Peti set Srem od početka kontroliše i ipak zasluženo pobeđuje. Minja Drašković je u tim momentima bila sjajna u realizaciji, a Dunja Grabić je izdržala pritisak prijema za zasluženu pobedu Srema.

Trener domaćina Šaraba je izjavio: Čestitam igračicama Srema na odličnoj igri i uspehu, ali velike čestitke i mojoj ekipi i saradnicima na odličnoj utakmici, borbi i zajedništvu koje smo pokazali. Ovaj bod treba da nam bude veliki vetar u leđa da verujemo u sebe i da i u narednim utakmicama pokažemo da možemo da zadržimo superligaški status, iako nas je odbojkaška javnost, posle velikih pojačanja Radničkog, već svrstala u niži rang.

Trener Srema Nikola Kapric je izjavio: Zadovoljan sam pobedom ali su nam se ponovo povremeno dešavali padovi u igri što je i dovelo do gubitka dva seta.

ŽOK Klek: Grubanov, Lazić, Radić, Vujović Nina, Sarić, Todorović, Kukilo, Vujović Nađa, Počuča, Naumovski, Pjevac, Marinković, Zorić, Damjanac, trener Šaraba Vladan

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milunović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M. Živanović, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

U sledećem 17. kolu Superlige Srbije Srem na svom terenu dočekuje ekipu beogradske Crvene Zvezde.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630