Fudbal, Sport

Radnički krenuo pripreme za prolećni deo sezone

SREMSKA MITROVICA – U ponedeljak 15. januara u 13 sati na terenu sa veštačkom travom u naselju 25. maj”, sa velikim ambicijama i željama, mitrovački „Radnički” počeo je pripreme za nastavak prvenstva Prve lige Srbije 2023/24.

Povodom početka priprema za nastavak sezone novinarima su se obratili Dragan Despotović sportski direktor i Dejan Nikolić šef stručnog štaba „Radničkog”.

Dragan Despotović sportski direktor Radničkog izjavio je: „Posle pauze od mesec dana skoro, uvodne pripreme smo radili u hali i teretani i lekarske preglede koje smo završili. Posle lekarskih pregleda krećemo napolje i od danas do kraja prvenstva ćemo stalno biti napolju. Radnički ima ambiciju da bude obevezno u plej ofu ako uspe da se izbori u četiri nećemo odbiti tu počast. Ono što smo imali jesenas bilo je dosta padova, dosta povreda, svega onoga što nije baš popularno za fudbal. Neki momci koje smo doveli nisu opravdali očekivanja, neki su izrazili želju da odu. Otprilike deset igrača smo otpustili ili se sporazumno dogovorili da odu iz kluba. Trenutno ovde imamo desetak igrača koji su na probi. Ono što smo sigurno doveli to je špic Stanisavljević iz  Lučana koji je igrao u Kolubari. On je sigurno već naš igrač. Čekamo šta će biti sa Milićem iz Surdulice, bivši naš igrač koji je igrao u Surdulici. Čarapić je isto povratnik, on je bio kod nas pre tri godine pa pre dve godine, sada se ponovo vratio iz IMT-a kod nas kao i Stajković iz Spartaka koji je na pozajmici. Do kraja ove nedelje ćemo sigurno kompletirati ekipu od dvadeset dva igrača i tri golmana. Već od subote u utakmici sa Jedinstvom Stara Pazova, mislim da ćemo imati devedeset pet posto ekipe kompletirano.”

Cele pripreme će obaviti u Mitrovici, eventualno ako budu otišli do kuće fudbala na par dana. Sve utakmice će igrati na veštaku pošto zbog vremena neće moći da se koristi travnati teren. Cele pripreme će raditi na terenu 25. maj, u hali u teretani i koristiće malo bazen i mali teren veštak kod hale.” kaže Despotović i dodaje: „Utakmice: 24. januara je Radnički Šid, 27, januara je Vršac, 31. januara je jedna rumunska ekipa drugog ili trećeg februara će biti Zvjezda Stanišić, superligaš iz Bosne, sedmog ili osmog ćemo igrati sa TSC-om u Bačkoj Topoli, četrnaestog je Zemun i sedamnaestog je generalka protiv Slovena Rume gde gostujemo. Što se tiče prolećne sezone mi očekujemo da ćemo zadržati minimalno status koji imamo, a to je plasman u plej-of. Ako nam se bude poklopilo sve i ako ovo što smo doveli igrače bude ono što mi mislimo da jesu, mi se nadamo da ćemo biti visoko kotirani u plej-ofu. Trener ostaje Dejan Nikolić, vratio se i drugi put je među nama, odigrao je zadnja tri kola i vodiće ekipu dalje. Malo smo pojačali stručni štab, doveli smo bivšeg igrača iz superligaša, Baljka koji je iz Mitrovice i on će biti deo stručnog štaba od ovog proleća.”

Podsećanja radi, FK „Radnički” u sezoni 2023/2024. nastupa u drugom po jačini rangu u Srbiji, odnosno u Prvoj ligi Srbije. Klub je jesenji deo sezone završio na 7. mestu na tabeli sa 28 osvojenih bodova.

„Naši planovi i neke ambicije su da uđemo u plej-of i da ako je moguće čak i da se dokopamo baraža. Sigurno da većina ekipa u ligi misli isto, da ima iste planove tako da u ovom momentu nama je najbitnije da prođemo dobro pripreme da se doro spremimo za ono što nas čeka. Dosta igrača nam je otišlo u ovom prelaznom roku, treba da se pojačamo. Svi se pojačavaju u ovom prelaznom roku tako da bi trebalo i mi. Ekipa koja je planirana i koja treba da bude na nekom nivou za taj plej-of da prođu svi kompletno pripreme i da se spremimo za to što nas čeka na proleće. Zimski prelazni rok je mnogo težak, većina igrača ima neke ugovore, većina igrača ima neke svoje planove. Nadam se da igrači sa kojima smo u pregovorima da ćemo završiti to kako smo planirali i da će pojačati nas. Dogovorili smo se da u ovom prelaznom roku uglavnom dovodimo igrače koji su nam pojačanja, a ne da budu samo broj da imaju kvalitet koji je nama potreban i da će se uklopiti u neki naš sistem rada i neke ambicije koje mi imamo da startujemo na proleće onako kako želimo i da se dokopamo plej-ofa”, izjavio je trener Radničkog Dejan Nikolić.

Prvenstvo Prve lige Srbije počinje 24. februara. „Radnički” će svoju prvu utakmicu odigrati kao gost protiv „Jedinstva” iz Uba. Sedam dana kasnije Hesnerci dočekuju „Radnički” iz Novog Beograda.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218