Odbojka, Sport

U odličnoj odbojkaškoj predstavi TENT bolji od Srema

SREMSKA MITROVICA. Subota, 2. decembar 2023. Srem – TENT 1:3 (20:25, 25:17, 24:26, 18:25) 87:93 Mitrovačka gimnazija-Sremska Mitrovica (Gledalaca: 130) sudije: Brkić Nikola – Miladinović Milan.

U veoma zanimljivoj utakmici ekipa TENT-a je u 9. kolu Superlige Srbije pobedila domaći Srem rezultatom 3:1. Oba tima su odlično igrala, a Tent je u odlučujućim momentima bio srećniji. Trener Srema Nikola Kapric se opredelio za postavu Mihajlović Ana i Milunović Milica na pozicijama primača, Đorđević Aleksandra i Živanović Milica kao srednjaci, tehničarka Đorđević Mila i korektorka Drašković a na poziciji libera Đorđević Katarina. Trener TENT-a Žakić se opredelio za postavu korektorka Rajlić, tehničarka Mandović, na primačkim pozicijama Šajić i Mijatović, srednjaci Malešević i Cikuš Deans Nataša a na poziciji libera su se menjale Cikuš Deans Nađa i Gočanin.

Sve do sredine prvog seta viđena je izjednačena igra, a onda je TENT kroz uspešne napade Mijatović i Rajlić stigao do minimalne prednosti. To se na kraju i ispostavilo kao presudan momenat. Priključila se u završnici i Sajić, pa je sa 25:20 prvi set pripao gostujućoj ekipi.

Odlučnije je ušao Srem u drugi period igre i odmah poveo 5:1. Pokušavale su Obrenovčanke u nastavku da izjednače rezultat, smanjile na dva poena zaostatka, ali usledila je nova serija domaćina. Sve do završnice vođstvo je bilo na strani Srema i sa 25:17 domaćin je poravnao ukupan rezultat.

Nastavio je Srem sa dobrom igrom i na početku trećeg seta, stekao minimalnu prednost, ali brzo su odbojkašice iz Obrenovca preokrenule sve u svoju korist. Napad, blok, as-servisi, sve je bilo na strani gostujućeg tima, koji je time poveo 17:11. Međutim, uzvratile su Grabić i drugarice sa serijom poena i u samoj završnici izjednačile rezultat. Nije uspela domaća ekipa da kazni TENT za ispuštenu prednost, već su izabranice Igora Žakića sa 26:24 stigle na korak od trijumfa.

Od starta na kraju se ispostavilo poslednjeg perioda TENT je napravio vođstvo. Nije dozvolio ni jednog momenta da se Srem vrati u set i dođe do izjednačenja, već je sa 25:18 stavio tačku na utakmicu i ostvario još jednu pobedu.

Ana Malešević, bloker TENT-a, dala je svoj komentar nakon važne pobede.

„Pre svega, želela bih da čestitam mojoj ekipi i ekipi Srema, s obzirom na to da uopšte nije bilo lako igrati na njihovom terenu večeras.  U gustom smo periodu  i očekivali smo da utakmica neće biti laka, što se i videlo po ritmu poena. Svakako mislim da je ovo timska pobeda što je najvažnije. U svakom trenutku, ko god je bio u terenu, odradio je svoj deo posla i uspeli da nametnemo našu igru i pokažemo karakter. Jako bitna pobeda da vratimo samopouzdanje pred revanš  sa Lugožem”, rekla je Ana.

Najefikasnija u TENT-u bila je Milana Rajlić sa 14, dok se u Sremu ekipi najviše istakla Minja Drašković sa 18 poena.

Srem će u 10. kolu gostovati subotičkom Spartaku, dok će TENT dočekati ekipu Kleka.

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Grabić Dunja, Ivković Anastasija, Đorđević Aleksandra, Stevanović Dragana, Egić Isidora, Stanković Dunja (l), Milunović Milica, Drašković Minja, Đorđević Katarina (l), Antić Jovana, Đorđević Mila, Živanović Milica, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

OK TENT: Rajlić Milana, Mandović Nina, Popović Bojana, Ranković Sara, Andrić Danijela, Cvetković Jovana, Šajić Nevena, Malešević Ana, Mijatović Nina, Čikuc Dins Nataša, Čikuc Dins Nađa, Stanojević Đurđa, Gočanin Bojana, Vidačić Milica, trener Žakić Igor

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042