Odbojka, Sport

Srem odličnom igrom  slomio Spartak

SUBOTICA.  Petak, 08. decembar 2023. ŽOK SPARTAK – GŽOK SREM 1:3 (18:25; 25:20; 12:25; 22:25) 77:95 HS Dudova šuma – Subotica; gledalaca: 300, sudije: Milošević Milan – Stojanac Vladimir.

Odbojkašice Srema ostvarile su pobedu u 10. kolu Banka Superlige Srbije na vrućem terenu u Subotici, pred 300 gledalaca, protiv domaćeg Spartaka, rezultatom 3:1 (25:18, 20:25, 25:12, 25:22), nakon 90 minuta igre.

Sremice nastavljaju sa sjajnim partijama u prvenstvu i dobijaju sve ono, reći ćemo slobodno, što je moguće dobiti. Sa druge strane, agonija Subotičanki se nastavlja, pa tako i posle treće utakmice na klupi Spartaka, iskusni trener Branislav Moro još uvek nije okusio slast pobede.

Kuriozite utakmice je činjenica da ekipu Spartaka od skora vodi Branislav Moro jedan od najboljih srpskih odbojkaških trenera inače rođeni Mitrovčanin a da su u ekipi Spartaka tri nekadašnje Sremove igračice Milojević, Dimitrić i Jeković.

U redovima Spartaka ponovo je na mestu blokera, uz Anu Jeković, igrala 194 cantimetra visoka Ruskinja Arina Elizarova, koja Morovim dolaskom redovno dobija priliku da se nađe na terenu. Ruskinja je imala sasvim solidnu partiju, zabeleživši 8 poena, i to čak 5 iz bloka. Sara Klisura se i dalje muči sa realizacijom u napadu, iako je bila najbolji poenter u svom timu, sa 15 poena, uz tek 10 uspešnih napada od ukupno 44, što je ispod njenog renomea. Istini za volju, Sara je bila ubedljivo najopterećenija u svojoj ekipi na prijemu (35), što može donekle biti opravdanje za iskusnu odbojkašicu. Na mestu drugog primača smenjivale su se Dragana Korolija i Tatjana Matić, dok je na korekciji sasvim solidno odigrala Ana Jaramazović (10 poena).

Sa druge strane, ekipom Srema ponovo je dirigovala sjajna Mila Đorđević, koja je osim distribucije lopti, već po običaju, imala i značajan poenterski učinak, zabeleživši 8 poena. Milica Živanović, koja već drugu sezonu pokazuje sjajnu realizaciju sa pozicije blokera, bila je najefikasnija na meču, sa čak 18 postignutih poena, dok je njena koleginica na bloku, Aleksandra Đorđević zabeležila 11. Ana Mihajlović, sedamnaestogodišnji primač, koja nas iz kola u kolo oduševljava svojim partijama, odigrala je još jednu dobru utakmicu sa postignutih 15 poena. Uz nju, na mestu primača smenjivale su se Dunja Grabić i Milica Milunović. Prijem u ekipi Srema sasvim solidno su držale Ana Mihajlović i libero Katarina Đorđević, koje su kombinovano 57 puta primile servis.

Izuzev pada u drugom setu Srem je igrao odlično i držao igru u svojim rukama. Po prvi put u ovoj sezoni trener Kapric može biti zadovoljan igrom svih igračica. Veoma dobar prijem, sjajno dizanje i odličan napad. Utakmicu je svakako odlučio napad, sjajna realizacija Milunović i Grabić sa bočnih pozicija i još uspešnija sa centralnih pozicija gde su srednjakinje Đorđević i Živanović imale realizaciju uspešnih napada 63%

”Želela bih da čestitam mojoj ekipi na sjajnoj utakmici. Takođe, ekipi Spartaka iz Subotice. U nekim trenucima je bilo jako teško, ali presudili su neki naši elementi, koje smo bolje radili, kao servis, blok takođe. Želela bih samo da nastavimo ovako, u sjajnom ritmu”, rekla je Ana Mihajlović, primač Srema.

”Čestitam mojim devojkama na, pre svega, jednoj jakoj borbi i dobroj utakmici. Ovom utakmicom smo pokazali da smo zasluženo tu gde jesmo. Bilo nam je jako bitno danas da pobedimo. Mislim da je zalaganje bilo na jako visokom nivou. Svi elementi su generalno dosta dobro funkcionisali. Mislim da nam je ova utakmica vetar u leđa za sve naredne mečeve koji nam predstoje. Nadam se još boljem uspehu i novim pobedama”, rekla je Mila Đorđević, dizač Srema.

U poslednjem11. kolu prvog dela Srem u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije dočekuje jednu od najboljih srpskih ekipa Ub za koju takođe nastupaju sve nekadašnje Sremove igračice Katarina Lukić i Ana Tadić.

ŽOK Spartak: Korolija Jana, Jeković Ana, Milojević Tijana, Žigić Lara, Korolija Dragana, Elizarova Arina, Džaković Iva, Matić Tatjana, Klisura Sara, Baić Elena, Jaramazović Ana, Dimitrić Miona, Ristanović Bojana, trener Branislav Moro

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Grabić Dunja, Ivković Anastasija, Đorđević Aleksandra, Stevanović Dragana, Stanković Dunja (l), Milunović Milica, Drašković Minja, Đorđević Katarina (l), Antić Jovana, Đorđević Mila, Živanović Milica, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042