Fudbal, Sport

Pobeda za mirniju pauzu

SREMSKA MITROVICA. Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice danas će na domaćem terenu dočekati ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Oba tima ulaze jako motivisana u meč, Mitrovčani da nastave put ka vrhu tabele, a gosti da produže seriju dobrih rezultata nakon krize na startu prvenstva.

Izabranici Dejana Nikolića sredinom nedelje pretrpeli su težak poraz u Kupu Srbije od Voždovca koji je na “Krovu” slavio rezultatom 6:3, međutim, prema rečima jednog od strelaca za Radnički, Nikole Tripkovića, samopouzdanje tima nije poljuljano, te sa nestrpljenjem čekaju današnjeg protivnika.

„U goste nam dolazi, kako se vidi iz poslednjih nekoliko utakmica, probuđena ekipa Metalca. Njihovi rezultati u prvom delu jesenjeg dela sezone nisu prava slika kvaliteta koji tim iz Gornjeg Milanovca poseduje. Dolaskom Vladimira Otaševića na čelo stručnog štaba Metalac je pokazao da je ekipa koju niko ne sme da otpiše i da može mnogo na terenu, a to dokazuju i dobri rezultati koje su ostvarili u par prethodnih susreta. Sa druge strane i mi smo nedavno imali promenu na klupi, Dejan Nikolić nije samo uneo novu energiju u Radnički, nego i stil igre koji nam je već doneo šest bodova. Sve bolje delujemo na terenu i verujem da možemo danas da dođemo do još jedne pobede, te mirnije glave odemo na zimsku pauzu”, rekao je centarfor crvenih.

Tripković dodaje da je Nikolić svojim dolaskom doneo i dozu agresivnosti koja je nedostajala timu, a akcenat je stavljen i na jaku, stabilnu odbranu.

„Imamo dobar tim, samo dešavale su se neke oscilacije u igri koje nismo smeli da dozvolimo. Nekada nam je nedostajalo i malo sportske sreće, ali obično se i ona u jednom momentu osmehne, što mislim da će se i desiti. Na nama je da svaki put kada izađemo na teren budemo na visini zadatka i ispunimo sve zahteve i zadatke koje šef stavi pred nas”, kaže Tripković.

Inače, rođeni Čačanin u Sremsku Mitrovicu je stigao ovog leta, a pre Radničkog, nosio je dres Zlatibora.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042