Odbojka, Sport

Odbojkaški sremski derbi pripao Mitrovčankama

SREMSKA MITROVICA. Petak, 22. decembar 2023. Srem – Omladinac 3:1  (25:22, 24:26, 25:16, 30:28) 104: 92; Mitrovačka gimnazija-Sremska Mitrovica  (Gledalaca: 100); sudije: Simić Stanislava – Milošević Milan.

U malom sremskom odbojkaškom derbiju Superlige Srbije domaći Srem je zasluženo slavio protiv Omladinca iz Novih Banovaca. Srem je bio favorit u meču protiv filijale Jedinstva iz Stare Pazove za koju igraju veoma mlade ali izuzetno perspektivne igračice. Sam meč je imao veoma čudan tok. Srem je odlično otvorio meč i poveo 18:9. Činilo se da će Mitrovčanke imati veoma lak posao. Međutim ekipe koje vodi trener Marko Nikolić se nikad ne predaju. Odličan prijem još bolji napad uz nešto sreće te se Omladinac se potpuno vratio u meč. Uz puno sreće Mitrovčanke su ipak uspele da dobiju prvi set 25:22.

Omladinac je nastavio sa dobrom igrom  i u drugom setu poveo 15:5. Kada se saberu poeni sa kraja prvog seta i prve polovine drugog seta Omladinac je napravio razliku od 15 poena 25 prema 10. Svakako je to bio najlošiji period igre Srema u čitavoj ovoj sezoni. Ipak je trener Kapric uspeo da stabilizuje domaće igračice koje su se trgle i pri kraju seta čak povele 24:23 ali nisu iskoristile set loptu pa su gošće preokrenule i na razliku 26:24 uspele da izjednače na 1:1 u setovima.

Treći set se lomio do sredine da bi se Srem odlepio i ubedljivo poveo sa 2:1. Činilo se da će i četvrti set lako pripasti Mitrovčankama koje su povele 16:9. Tada nasupa pad u igri Mitrovčanki uz odličan servis primačice Omladinca Sare Marinković i šest uzastopnih poena za gošće. Trener Kapric je ovu seriju Omladinca pokušao da preseče sa dva tajm auta i uvođenjem Milunović na prijem umesto Ane Mihajlović. Serija poena gošći se završila tek servis greškom Omladinca. Potom se vodila borba za svaki poen, Srem je imao pet meč lopti, a iskoristio je tek poslednju uz jednu set loptu za Omladinac.

Konačno Srem dobija na razliku 30:28. Zaslužena pobeda Srema ali koja upozorava na neke slabosti u igri domaće ekipe. S druge strane igračice Omladinca su igrale veoma borbeno za svaku loptu, uz odličan blok i veoma disciplinovano u odbrani te su gotovo uspele da iznenade domaći tim koji je u ovom meču bio favorit.

U ekipi Srema je sjajno odigrala srednja blokerka Aleksandra Đorđević, a u Omladincu Anđela Kukilo preko koje su gošće realizovale većinu napada.

Ovom utakmicom završeno je takmičenje u polusezoni, a nastavak je 19. januara kada Srem gostuje vodećem timu Jedinstva u Staroj Pazovi a Omladinac se kao domaćin sastaje sa ekipom Kleka.

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Grabić Dunja, Ivković Anastasija, Đorđević Aleksandra, Stevanović Dragana, Egić Isidora, Stanković Dunja (l), Milunović Milica, Drašković Minja, Đorđević Katarina (l), Đorđević Mila, Živanović Milica, trener Kapric Nikola, pom. trener Petrović Rajko

ŽOK Omladinac: Lazović, Stojanović, Burka (l), Keser (l), Vujović, Marinković, Praščević, Jevtić, Tasić, Kukilo, Danilović, Klopić, Stjepović, Gagić, trener Marko Nikolić

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630