Odbojka, Sport

U sjajnom meču odbojkašice Zvezde bolje od Srema

BEOGRAD. Petak, 10. novembar 2023. OK Crvena Zvezda – GŽOK Srem 3:1 (25:27, 27:25, 25:21, 27:25) USC Voždovac-Beograd (Gledalaca: 100); sudije: Miladinović Milan i Brkić Nikola

Odbojkašice Srema poražene su u meču sa Crvenom Zvezdom posle odlične igre obe ekipe. u 6. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije.. Zvezda je nakon velike borbe, nadigrala Srem sa 3:1.

Vrhunsku odbojkašku predstavu priredile su nam odbojkašice obe ekipe u SC „Voždovac“, iz koje je Crvena zvezda, izašla kao pobednik.

Sigurnom igrom u napadu, ali i greškama rivala, Srem je bolje otvorio uvodni set i poveo je sa 6:3. Međutim, nije bilo potrebno previše vremena crveno-belim damama da preokrenu rezultat, pošto su as servisima Mijačić, uz blok Saške Đurović povele sa 7:6. Nisu se na tome zaustavile igračice Zvezde, pošto su i u nastavku igrale agresivno i u završnicu su ušle sa pet poena prednosti (19:14). Iako je delovalo da će domaćin do kraja lako iskoristiti stečeno vođstvo, Sremice su imale drugačije planove. Tandem Ivković-Đorđević je u tim trenucima poenterski predvodio gošće, koje su serijom od 8:2, u potpunosti privolele rezultat u svoju korist (22:21). U ekipi Sremna je u tim odlučujućim trenucima odlično igrala Milica Milunović. Kao što se i očekivalo, imali smo priliku da gledamo uzbudljivu završnicu u kojoj se na kraju bolje snašla ekipa trenera Nikole Kaprica i povela je sa 1:0.

Dešavanja u prethodnom setu dala su dodatno samopouzdanje gošćama, koje su zaslugama čitavog tima u drugom povele najpre sa 8:4 i 13:9. Upalilo je to alarm u taboru Crvene zvezde, koja je pod hitno morala da poboljša svoju igru. To se ubrzo i desilo, pošto su izabranice Milana Gršića poenima Jelene Stojić i Nikoline Lukić uspele da poravnaju rezultat, a uskoro i da povedu sa 19:17. Ipak, baš kao i kod minulog, i ovaj set okončan je tek nakon velike borbe u finišu. Poenima Anastasije Ivković, ali i greškama domaćina, Srem je stigao nadomak velikog vođstva, pošto je poveo sa 22:20. Ipak, na vreme se probudila Crvena zvezda, koja je prvo uspela da spasi set loptu, a potom i da iskoristi drugu šansu koja joj se ukazala za toliko željeno izjednačenje.

Činilo se da je završnica druge deonice pozitivno uticala na Zvezdu, koja je zaigrala poprilično rasterećeno u trećem periodu. Odmah je domaćin odličnom igrom na svim poljima poveo sa 5:1, a uskoro i sa 10:4. Iako su Sremice u nastavku pokušale da uhvate priključak, crveno-bele dame su ovog puta sve vreme vešto čuvale stečenu prednost i nisu dozvolile rivalu da ih poremeti. Kada je skoro pa bilo jasno da će Zvezda izaći kao pobednik i ovog perioda, usledio je još jedan nalet Srema, koji je prišao na svega dva poena razlike, ali čini se da snage za novi preokret nije imao. Zvezda je to maksimalno iskoristila i poenima Nikoline Lukić, stavila je tačku na ovaj period.

Iako su sva tri seta bila i te kako uzbudljiva, definitivno je najneizvesnija bila četvrta deonica. Obe ekipe želele su da ispune zacrtani cilj, što je uticalo na to da gledamo rovovsku borbu za svaku loptu i svaki poen. Nakon nešto boljeg starta Zvezde, Srem je uhvatio priključak i u nastavku seta igralo se uglavnom poen za poen. Takva situacija na terenu viđena je do rezultata 20:18, u korist gošći, kada je Zvezda sa četiri vezana poena stigla do preokreta. Ni tada se nije predavao Srem, koji je uspeo da se izdigne iz situacije i ponovo vrati egal (23:23). Ispostavilo se na kraju da je i ovaj set okončan posle rezultatske razlike, u kojoj se još jednom bolje snašla Zvezda, koja je sa 27:25, stigla do velika tri boda.

Od četiri seta u ovom meču tri su odlučena na razliku što govori o neizvesnosti utakmice i ujednačnosti ekipa. Ipak je pobeda pripala zasluženo nešto spretnijoj i sretnijoj Crvenoj Zvezdi.

Milan Gršić, trener Crvene zvezde, ističe da je neč bio izuzetno težak.

„Čestitke našoj i ekipi Srema. Jedna jako uzbudljiva utakmica, borbena i rezultatski napeta. Nije lako igrati u ovom ritmu, a devojke su uspele da pruže neki današnji maksimum i možemo samo da im čestitamo na tome. Uopšte nije bilo lako. Ekipa Srema je jedna mlada, motivisana tehnički obučena ekipa i bilo je potrebno mnogo napora da ostvarimo pobedu. Imali smo u prvom setu rezultatsku prednost, ali nismo uspeli da je volorizujemo, kao i oni u drugom. Krenula je jedna napeta borba u trećem i četvrtom setu, gde smo mi, zahvaljujući iskustvu, izašli kao pobednici. Nemamo mnogo vremena da se radujemo, jer već u sledeću sredu igramo evropski meč“, rekao je Gršić.

U sledećem sedmom kolu Sremice na svom terenu dočekuju ekipu beogradskog Radničkog.

OK Crvena Zvezda: Đurović, Đurđević, Mateska, Jasek, Obućina, Jakić, Lukić, Stamenković, Stanković, Stojić, Janjić, Jovanović, Mijačić, Žigić, trener Milan Gršić

GŽOK Srem: Mihajlović A, Mihajlović M, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milanović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, Živanović, trener Nikola Kapric, pom. trener Rajko Petrović

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630