Odbojka, Sport

Pobeda Sremica za sredinu tabele

SREMSKA MITROVICA. subota, 18. novembar 2023. Srem – Radnički 3:1 (25:23, 25:17, 19:25, 25:12) 93:77 Mitrovacka gimnazija-Sremska Mitrovica (Gledalaca: 100) Sudije: Vuković Jovana – Rolj Božidar

U utakmici sa Radničkim Srem je pokazao dva lica. U drugom i četvrtom setu Sremice su deklasirale protivnice iz Beogradada bi u prvom i trećem setu njihova igra bila ispod svakog nivoa. Odbojkašice Srema su u utakmici sedmog kola Super lige Srbije bile apsolutne favoritkinje protiv poslednje ekipe na tabeli ali su tu ulogu samo delimično opravdale. Jedino opravdanje lošije igre je povreda najbolje igračice Milice Živanović koja nije mogla nastupati u meču kao i povreda korektorke Ivković tokom same utakmice. Dosta toga je škripalo u prijemu Srema pogotovo kod Ane Mihajlović.

Radnički je u prvom setu bio na domaku pobede i imao je vođstvo 22:20 ali su Sremice zahvaljujući Ivković i sjajnom prijemu Milunović preokrenule na samom kraju na 25:23. Gošće su igrale veoma borbeno pogotovo u polju čime su nadoknadile niži kvalitet u odnosu na Sremove igračice.

U drugom setu Srem je proradio. Napad sa bočnih pozicija Milunović, Mihajlović i Ivković je sjajno funkcionisao  te Srem lako dobija set. Tada se činilo da je Srem povratio svoju igru, a onda je usledio težak pad u trećem setu. Radnički je poveo sa 5:0.

Sremicama je podbacio i prijem i napad a pogotovo servis sa ukupno šest grešaka i bez ijednog asa. Radnički je do polovine seta vodio 14:6. Povremeno su Sremice smanjivale prednost gošći ali to je bilo sve što su prikazale u ovom, setu. Krajem seta se povredila i korektorka Ivković, a na njeno mesto je ušla Drašković kojoj je trebalo vremena da se zagreje i potpuno uključi u igru. Srem je ponovo bio odličan u četvrtom setu. Pogotovo su dobro igrale Dunja Grabić i Minja Drašković.

Sve pohvale zaslužuje i mladi libero Stanković koja nije puno igrala ali je u ključnim periodima čvrsto držala prijem.

Na kraju ipak zaslužena pobeda Sremica protiv borbene ekipe Radničkog. Srem se ovom pobedom učvrstio na šestom mestu u sredini tabele. U sledećem kolu Srem gostuje u još jednom regionalnom derbiju ekipi Inđije.

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milunović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, trener Nikola Kapric, pom. trener Rajko Petrović

ŽOK Radnički: Mirković, Safian, Aleksandrić, Radmilović, Manasijević, Tomović, Ostojić, Simovski, Đačić, Ristić Miščević, Vukmanov Simokov, Simić, Baković, trener Milosavljević

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042