Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema odnele bodove iz Inđije

INĐIJA. Subota, 25. novembar 2023. OK INĐIJA GŽOK SREM 1:3 (25:19, 16:25, 23:25, 19:25) 83:94 SH Inđija, gledalaca:150; sudije Kovačević Savo – Bićanin Milan

U regionalnom sremskom derbiju odigranom u Inđiji gostujuća ekipa Srema iz Sremske Mitrovice odnela je zasluženu pobedu. Trener Srema se na početku meča opredelio za postavu Grabić, Milunović, Ivković, Đorđević A, Đorđević M, Živanović i libero Đorđević K. Trener Inđije Jerković izveo je na teren sastav Isailović, Vulić, Kojadinović, Knežević, Andrić, Luković i libero Joldić. Ekipa Inđije se odvojila na početku seta i sa četiri uzastopna poena povela 7:4 a zatim 10:5. Pokazalo se da je to bilo ključno za prvi set. Ovu razliku Inđija je održala do kraja pre svega odličnom igrom u polju.

U drugom setu trener Srema Kapric uvodi Anu Mihajlović umesto Dunje Grabić koja nije imala svoj dan bar što se tiče napadačkih akcija. Srem je naglo poboljšao igru u napadu. Ključnu seriju Sremice su napravile kada je na vođstvu Inđije servirala Živanović i servisom napravila četiri uzastopna poena. Trener Jerković je uzeo tajmaut ali je potom Ivković napadom postigla poen i uz grešku Andrić  Srem je sa šest uzastopnih poena poveo 9:5. Inđija troši i drugi tajm aut što je konačno zaustavilo seriju servisa Živanovićeve ali će Srem do kraja seta biti dominantan i još jednom serijom poena posle pet servisa Mile Đorđević doći do sedam poena prednosti 13:20  što će odlučiti drugi set.

U trećem setu Inđija je napravila malu razliku koju je održavala do 14:10 ali tada nastupa period bolje igre Srema koji preokreće na 20:18. Borba se potom vodi za svaki poen da bi set konačno zahvaljujući visokom bloku u ključnim poenima pripao Sremu.

U poslednjem četvrtom setu velika neizvesnost do pred sam krajseta.  Srem je u početku vodio. Inđija je uspela da stigne vođstvo Srema i preokrene na 13:12. Ekipe potom naizmenično postižu poene. Pri rezultatu 19: 18 za Srem Ivković donosi važan poen. Na servisu Ana Mihajlović potpuno razbija prijem inđijskih odbojkašica, i Srem stiže do zaslužene pobede. U Sremu su se u završnici istakle Ivković i Ana Mihajlović uz standardno odličnu igru tehničarke Mile Đorđević blokerke Milice Živanović i primača Milice Milunović. U ekipi Inđije bolja od ostalih bile su Joldić i Kojadinović.

GŽOK Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković, Milunović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, Živanović trener Nikola Kapric

OK Inđija: Božović, Barnak, Isailović, Trivun, Luković, Ljubičić, Radović, Joldić, Jerinić, Andrić, Knežević, Kojadinović, Vulić, Bojanić, trener Jerković Nikola.

U sledećem devetom kolu Superlige Srbije za odbojkašice Srem je domaćin odličnoj ekipi TENT-a iz Obrenovca a Inđija gostuje ekipi Kleka.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630