Odbojka, Sport

Odbojkašice Srema ubedljive na početku sezone

SREMSKA MITROVICA. GŽOK Srem – ŽOK Klek 3:0 (25:18, 25:15, 25.7) 75:40 Sportska hala Mitrovačke gimnazije; Sudije: Zotović Svetlana, Zarić Mihajlo, gledalaca 120.

Odbojkašice Srema su uspešno otpočele ovogodišnju takmičarsku sezonu. U utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije pobeđena je ekipa Kleka rezultatom 3:0. Srem je u utakmici sa novim superligašem iz Kleka potvrdio dobru formu. Ekipa  trenera Nikole Kaprica je očito spremna za početak nove takmičarske sezone u Superligi Srbije. Biće to četvrta uzastopna sezona u ovom najvišem takmičenju, a ukupno osma u istoriji ovog u kolektivnim sportovima najuspešnijeg  mitrovačkog kluba.

U odnosu na prošlu sezonu sastav je ponešto izmenjen. Ekipu su napustile Sarić, Jovanović i libero Dapčević a nove igračice su Anastasija Ivković, Katarina Đorđević,  Mila Đorđević i Aleksandra Đorđević. Pored toga za prvi tim konkurišu i igračice koje su prošlu sezonu igrale uglavnom u mlađoj ekipe Srem 2, Mina Mihajlović, Dunja Stanković i Marija Babalj.

Trener Kapric se u ovoj utakmici odlučio za sastav Mihajlović Ana, Grabić Dunja, Živanović Milica, Drašković Minja, Đorđević Mila, Đorđević Aleksandra i libero Đorđević Katarina, a šansu je tokom meča dao svim igračicama.

Srem je od samog početka pokazao kvalitet a Milica Živanović, najbolja igračica utakmice, je svojim servisima brzo razbila prijem protivnica iz Kleka. Svega četrdeset osvojenih poena za gošće dovoljno govori o samoj utakmici. Srem se plasirao u četvrtfinale kupa Srbije, a sezonu otvara već sledećeg petka utakmicom sa ekipom Omladinca u Novim Banovcima.

Srem: Mihajlović A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Stanković, Milunović, Drašković, Đorđević K, Antić, Đorđević M, Živanović, trener Kapric Nikola

Klek: Lazić, Vujović, Sarić; Todorović, kukilo, Vujović, Počuča, Naumovski, Pjevac, Marinković, Zorić, Damjanac, trener Veselinov Zoran

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630