Fudbal, Sport

Domaćin slavio minimalnim rezultatom i zabeležio nova tri boda

SREMSKA MMITROVICA.  FK „RADNIČKI” – FK „TEKSTILAC” Odžaci 1:0 /0:0/; Glavni sudija: Kovačević Igor; Pomoćne sudije: Radoičić Nenad i Bogićević Goran; Četvrti sudija: Kovačević Igor; Delegat: Jovanović Marko

U 12. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Tekstilac”. U prvom poluvremenu utakmica je bila tvrda i borba se vodila uglavnom na sredini terena. Nije bilo pogodaka u prvom delu meča.

Na samom početku drugog poluvremena Radnički je imao sjajnu priliku za pogodak ali Ivković Đorđe nije bio dovoljno precizan pa je lopta prohujala pored desne stative gola gostiju.

U 48. minutu susreta Radnički je došao u vođstvo od 1:0 kada je Gajić Uroš sa nekih dvadesetak metara maestralno lobovao istrčalog golmana Tekstilca. Do kraja utakmice gosti nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Radničkog pa je domaćin slavio minimalnim rezultatom i zabeležio nova tri boda.

U domaćoj ekipi žuti karton dobio je Đukanović Aleksandar.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Stojanović Darko, Vasić Leontije i Zulfić Irfan.

Veoma sam razočaran, četvrti put ove sezone nam se dešava da gubimo utakmicu sa jedan nula i to sve u nekim egal utakmicama. Popušta nam koncentracija jednom i primimo gol. I posle toga očigledno možda i do našeg neiskustva i do trenutnog kvaliteta nemamo snage da se vratimo. Time uopšte ne umanjujem pobedu domaćina, zasluženo su pobedili. Oni su svoju najbolju šansu iskoristili. Mi posle toga pri rezultatu jedan nula smo imali dve odlične šanse da poravnamo rezultat, nismo uspeli. Što se tiče samog prvog poluvremena mislim da je bila onako taktički dosta disciplinovana utakmca i sa naše i sa strane protivnika. Nije bilo mnogo izglednih šansi ali i jedni i drugi smo bili tačni. Bila je tvrda utakmica kao i većina utakmica u ovoj ligi. Nezadovoljan sam, moramo nešto pod hitno da promenimo u našoj igri i da probamo već u sledećem kolu da se vratimo na pobednički put. Zahvalio bih se domaćinu na fer i korektnoj igri i na gostoprimstvu”, izjaio je trener Tekstilca Mirjačić Branko.

Složio bi se sa kolegom Mirjačićem da je dosta onako bila teška i tvrda utakmica. To se negde i očekivalo i prvo poluvreme je bilo ispitivanje snaga. Disciplinovano i odgovorno i sa jedne i sa druge strane, malo se šansi stvorilo i očekivano se namestila utakmica da jedan gol odluči pobednika. Tekstilac je dosta agresivna i dosta disciplinovana ekipa. Ni jedna ekipa u ligi do sada se nije naigrala protiv njih. Moram da budem zadovoljan pobedom i očekujem da opet nastavimo neki pobednički niz posle poraza u Beogradu protiv OFK Beograda”, izjavio je trener Radničkog Janković Goran.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Gajić Uroš, Ilić Vladmir, Isaulović Darko, Ivić Lazar, Ivković Đorđe, Miodragović Ilija, Mitrović Stefan, Prljević Marko, Stefanović Stefan, Đukanović Aleksandar. 

U igru su sa klupe ušli: Mićić Lazar, Petrović Đorđe, Pius Obuya, Protić Radoš i Tripković Nikola.

Trener: Janković Goran

FK „Tekstilac”: Brać Bojan, Luković Marko, Marjanović Nikola, Popović Aleksandar, Sredojević Filip, Stojanović Darko, Vasić Leontije, Zekić Miloš, Zličić Miloš, Zulfić Irfan, Đurić Dejan. 

U igru su sa klupe ušli: Avram Radovan, Jovanović Đorđe, Stanković Dejan, Stojanović Stefan i Ukadike Okechukwu Michael.

Trener: Mirjačić Branko

FK „Radnički” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Lazarevcu ekipi FK „Kolubara”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042