Fudbal, Sport

Ubedljiva pobeda Radničkog podstrek za bolji rad

SREMSKA MITROVICA. FK „RADNIČKI” – FK „JEDINSTVO” Ub 4:1 /2:0/; Gledalaca 400; Glavni sudija: Milenković Miroslav; Pomoćne sudije: Radoičić Nenad i Piljak Andreja; Četvrti sudija: Petrović Dejan; Delegat: Josipović Dragoslav

U 6. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički“ i gostujuća ekipa FK „Jedinstvo”. Publika je uživala u lepoj fudbalskoj predstavi prepunoj golova. Na radost domaćih navijača, Radnički je došao u vođstvo od 1:0 u 29. minutu meča kada je posle ubačaja sa desne strane Gajić Uroš poslao loptu u donji desni ugao gola gostiju. Samo četiri minuta kasnije svojim drugim golom Gajić Uroš udvostručuje prednost domaćih ponovo posle centaršuta sa desne strane ali ovog puta gol postiže glavom.

Fudbaleri Jedinstva otišli su na odmor sa dva gola zaostatka. Jedinstvo je smanjilo rezultat na 2:1 u 57. minutu susreta kada se posle jedne veoma brze akcije Kwaku Karikari sam našao ispred domaćeg golmana i matirao ga. Posle ubačaja lopte iskosa sa leve strane, u kaznenom prostoru gostiju posle velike gužve najbolje se snašao Ivković Đorđe i povisio prednost Radničkog na 3:1 u 66. minutu meča. Pobedu Radničkog od 4:1 postavio je Mitrović Stefan u 79. minutu susreta posle odličnog kontranapada fudbalera u crvenim dresovima. 

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su Ivić Lazar i Protić Radoš.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Rajović Marko, Ibrahim Zubairu i Bogdanović Aleksandar.

„Čestitam ekipi Sremske Mitrovice na zasluženoj pobedi i mom kolegi koji je debitovao pobedom. Vratili su se na pravi kolosek. Što se tiče Jedinstva, mi varljivo igramo pogotovo u gostima tako da smo nekako lako primili te golove. U drugom poluvremenu smo se vratili sa tim golom Karikarija, na 2:1 smo smanjili. Kad se videlo da protivnički tim ima problema u igri mi smo lako opet primili treći gol. Lako primamo te golove i to nam je problem. Ja sam nepune četiri nedelje u klubu i predstoji mi mnogo posla u budućnosti da bi ispravili greške koje su nekad početničke”, izjavio je trener Jedinstva Kristić Aleksandar.

Goran Janković trener Radničkog zahvalio se kolegi na čestitkama i poželeo im sve najbolje u daljem toku prvenstva i dodao: „Mislim da mo iskoristili neke svoje šanse koje smo imali. Igrali smo direktan i brz fudbal. Neke stvari smo morali da menjamo. Ekipa ima kvalitet i negde su igrači izgubili samopouzdanje. Ovo nam daje podstrek za neki bolji rad. U svakom slučaju prezadovoljni smo. Nije malo dati četiri gola ekipi kao što je Jedinstvo, tim koji ima ozbiljan individualni kvalitet. Kroz tranziciju i brzu završnicu smo došli do dragocena tri boda i prvu pobedu u prvenstvu. Ovo nam je podstrek i sigurno motiv da nastavimo dalje, da se okrenemo novim utakmicama i da zaboravimo loš period iza nas”.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Cvetković Nemanja, Cvetković Srđan (od 56. Mitrović Stefan), Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivić Lazar, Ivković Đorđe (od 84. Pađen Filip), Mićić Lazar (od 56. Pius Obuya), Srbijanac Milan (od 84. Protić Radoš), Stefanović Stefan (od 77. Marković Vido).

Trener: Janković Goran

FK „Jedinstvo”: Jovanović Ivan, Adamović Marko, Andrić Mirko, Bogdanović Aleksandar (od 87. Stevančević Uroš), Dimitrić Ognjen (od 68. Rakić Strahinja), Doderović Nemanja, Ibrahim Zubairu, Kwaku Karikari, Miladinović Danilo (od 81. Denić Stefan), Radovanović Ivan, Rajović Marko.

Trener: Kristić Aleksandar

FK „Radnički” trenutno zauzima 11. mesto na tabeli sa 6 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje ekipi FK „Radnički” Novi Beograd.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042