Rukomet, Sport

Rumljanke odnele bodove kući na komšijskom derbiju

SREMSKA MITROVICA. 17. septembar ŽRK „SREM SANTA” – ŽRK „RUMA” rezultat 18:22 (6:8) Sudije: Crnjanski Vojislav i Bubanja Nikodin iz Bačke Palanke. Delegat Vraneš Vera iz Novog Sada. Gledalaca 150.

Prvo kolo Super B ženske rukometne lige Srbije dovelo je u Sremsku Mitrovicu ekipu iz Rume. Očekivanja domaćina bilo je kao i uvek, pobeda i samo pobeda.

Sam početak utakmice nagovestio je da će ovo biti jedan izuzetno težak meč dve komšijske ekipe. Čvrsta igra  u odbrani obe ekipe i dobre odbrane golmana Srem Sante i Rume doprineli su veoma malom broju postignutih pogodaka u prvom poluvremenu ali opet i vođstvo u korist gostujuće ekipe.

Početak drugog poluvremena doneo je ohrabrenje za domaćine. Krenuli su silovito u napade i postizali pogodak za pogotkom ali ni gošće se nisu predavale. Velika borba na parketu, ipak,  pobeda gošći iz Rume koje su možda i neplanirano ali i zasluženo ipak uspele da pobede Mitrovačku ekipu.

Ovo je tek prvo kolo, navikli smo da nas naše rukometašice obraduju  pobedama pa ća tako sigurno biti i u ovom prvenstvu. Biće još vremena za dokazivanje njihovog velikog kvaliteta koji godinama unazad pleni ovu ekipu.

Ekipa „Srem Santa” igrala je usastavu: Šerfezi Marija-2. Mitrić Marija-2, Dragović Nataša, Radulović Nataša-4, Durać Anja, Blažić Jovana, Đorović Dunja, Mijailović Andrea-1, Vasiljević Jana, Klenkovski Anja-5, Bulatović Nikolina-2, Đukičin Teodora-1, Srdanović Marina, Špoljarić Marina, Drakulić Anastasija, Skendžić Maja.
Treneri – Dušan Drča i Saša Kojović.

ŽRK „Ruma” u sastavu: Savić Branislava-2, Vukmirić Jelena, Vuičić Iva-5, Škondrić Jelena-2, Stojanac Ljiljana, Vlaisavljević Anica-6, Đokić Sanja, Đukanović Jana-2, Šakić Željana, Marinković Marija-3, Vukmirić Jovana-2, Knežević Mia, Avramović Mila, Popović Milana.
Treneri – Grković Anđelko i Vidović Dragan.

Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Popović Milana, golman ekipe Ruma, devojka koja je bila najzapaženija na terenu i odbranila je mnogo udaraca loptom na svoj gol.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719