Fudbal, Sport

Promocija prvoligaškog fudbala u Velikim Radincima

VELIKI RADINCI – Fudbalski klub „Borac” u Velikim Radincima bio je domaćin fubalerima „Radničkog” iz Sremske Mitrovice, koji su održali javni trening u prisustvu velikog broja dece promovišući sport. FK „Borac” postoji od 1932. godine, a iz njega su potekli mnogi fudbaleri, od kojih dvojica trenutno igraju u „Radničkom”.

Fudbalski klub „Borac” iz Velikih Radinaca takmiči se u Gradskoj fudbalskoj ligi – GFL, sedmom po redu rangu srpskog fudbala. Zahvaljujući permanentnim ulaganjima u sport može da se pohvali uslovima kakve nemaju ni pojedini klubovi u najvišem rangu.

Miloš Kekić predsednik Saveta MZ „Veliki Radinci” kaže da njihov seoski klub ima dugu tradiciju fudbala. „Velika nam je čast da ugostimo jedan superligaški klub kao što je „Radnički” iz Sremske Mitrovice, na našem terenu. Iako se trenutno takmičimo u sedmoj ligi Srbije po uslovima i infrastrukturi smo ispred nekih klubova koji su u drugoj ligi. Zato smo zahvalni Gradu Sremska Mitrovica i Upravi za sport i kulturu, načelniku isto tako, prošle godine smo izgradili tribine, svake godine uradimo ponešto. Prethodnih godina je izrađen bunar za navodnjavanje i zalivanje terena, zato teren ovako lep i dobar, a pre nekoliko godina smo, takođe sredstvima Uprave za sport, sredili svlačionice koje mogu da pariraju drugoj ligi Srbije,” rekao je Kekić.

Zahvalio se fubalerima FK „Radničkog” na dolasku i promociji prvoligaškog fudbala. Istakao je da trenutno u Super Ligi Srbije, u timu „Radničkog” Sremska Mitrovica igraju dva njihova meštanina Vladimir Ilić kapiten i Radoš Protić koji je standardni igrač ovog tima u gradu na Savi.

Kako je rekao Radoš Protić fudbaler „Radničkog” rođen je u Velikim Radincima: „Srećan sam i zadovoljan što sam na igralištu, gde sam napravio svoje prve fudbalske korake, ne samo ja nego i mnogi pre mene, kao Vlada Ilić i Marko Petković koji su igrali fudbal na ozbiljnom nivou. Sa ovog terena nosim najlepše uspomene iz detinjstva. Za razliku od mene kad sam počinjao, današnja deca imaju daleko bolje uslove, što me raduje, teren je uređen, nove tribine, ovo je zaista pravi prvoligaški objekat. Drago mi je što je danas došlo dosta mladih da gleda trening i nadam se da smo ih time i rezultatima najvećeg fudbalskog kluba u ovoj opštini podstakli da se bave fudbalom ili uopšte sportom.”

Nedavno je rekonstruisan fudbalski stadion, klupske prostorije su potpuno renovirane, te su uslovi za rad u Velikim Radincima na veoma visokom nivou. Fudbaleri „Borca” većinom su stanovnici ovog mesta, koji imaju priliku da treniraju u uslovima daleko iznad sedmog ranga srpskog fudbala.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042