Fudbal, Sport

Podela bodova između fudbalera Radničkog i Dubočice

SREMSKA MITROVICA.  FK „RADNIČKI ” – FK „DUBOČICA” Leskovac 1:1 /0:0/; Gledalaca 500; Glavni sudija: Kovačević Igor; Pomoćne sudije: Cvetković Ivan i Arnautović Nemanja; Četvrti sudija: Ržić Uroš; Delegat: Đerman Dragoslav

U 8. kolu prvenstva Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK „Radnički” i gostujuća ekipa FK „Dubočica“. U toku prvog poluvremena nije bilo golova ali je bilo mnogo prilika na obe strane pa se na odmor otišlo bez pogodaka. 

Drugi deo meča bio je mnogo zanimljiviji i dinamičniji. Posle centaršuta iskosa sa desne strane po zemlji, lopta dolazi do Đokić Milana koji je prosledio loptu na drugu stativu do Đorđević Predraga kojem nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu gola domaćina za vođstvo Dubočice od 0:1. Stefanović Stefan je izveo korner sa desne strane, a lopta je posle greške gostujućeg golmana došla do Cvetković Nemanje koji je glavom postigao gol i izjednačio rezultat na 1:1 u 70. minutu susreta. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka pa su bodovi podeljeni na ravne časti. 

U domaćoj ekipi žute kartone dobili su Cvetković Nemanja i Ilić Vladimir.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Nedeljković Davor, Jovančić Strahinja, Stevanović Mlađan i Milić Ivan.

Moram odmah da kažem da smo mi zadovoljni bodom, prvenstveno iz razloga što se mi još prilagođavamo ovoj ligi i profesionalnom fudbalu. Uspeli smo da sklopimo jednu pristojnu ekipu za ovaj rang. Sledi nam jedan proces gde treba ova ekipa da bude još ubedljivija i još više takmičarskija. Igrali smo protiv odlične ekipe danas koja se u nekoliko prethodnih kola konsolidovala, koja je kvalitetna i moje je mišljenje po svemu prikazanom danas da je ovaj nerešen rezultat po onom što smo videli na terenu i pošten ishod. Mislim da je Radnički bio bolji u drugom poluvremenu, da je više napadao i uspeo je da izjednači. Mi nismo bili toliko opasni u zadnjoj trećini ali smo negde kontrolisali utakmicu. Vraćamo se u Leskovac zadovoljni bodom i pripremamo se za naredne utakmice,” izjavio je trener Dubošice Dejan Čelar.

Složio bi se sa kolegom Čelarom da je bilo je negde izjednačeno, Dubočica je imala neki posed, imali su neku dominaciju. Mi smo bili možda konkretniji malo u završnici, nismo iskoristili, isto tako i Dubočica. Taj neki gol u drugom poluvremenu nas je možda malo trgnuo i krenuli smo na sve ili ništa. Možda je najpravedniji rezultat nerešen. Mi smo posle svega šta nam se izdešavalo pre utakmice gde smo imali dosta i povređenih i bolesnih igrača pri tom je i Ivković zamenjen u dvadesetom munutu. Imali smo dosta pehova tako da smo sigurno zadovoljni ovim bodom. Poželeo bi ekipi Dubočice i kolegi dosta sreće u nastavku prvenstva. Sigurno da nije bilo lako danas, dobra ekipa, ekipa koja zna da igra fudbal tako da smo zadovoljni bodom,” izjavio je trener Radničkog Goran Janković.

FK „Radnički”: Ostojić Miloš, Cvetković Nemanja, Cvetković Srđan, Gajić Uroš, Ilić Vladimir, Isailović Darko, Ivković Đorđe (od 35. Tripković Nikola), Mitrović Stefan, Pius Obuya (od 63. Miodragović Ilija), Srbijanac Milan (od 63. Đukanović Aleksandar), Stefanović Stefan.

Trener: Janković Goran

FK „Dubočica”: Stanković Vukašin, Belić Đorđe, Ilić Milijan (od 64. Milinković Nikola), Jovančić Strahinja, Milić Ivan, Nedeljković Davor, Stevanović Mlađan, Tasić Nikola (od 55. Stojanović Ilija), Zdravković Nemanja, Đokić Milan, Đorđević Predrag)

Trener: Čelar Dejan

FK „Radnički” trenutno zauzima 9. mesto na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

U sledećem kolu FK „Radnički” gostuje u Novom Sadu ekipi FK „Novi Sad 1921”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042